Світло Марії

Дев’ятниця перед Різдвом: 4 день

4 ДЕНЬ – НАДІЯ МАРІЇ

Папа Бенедикт XVI сказав: «Людина жива, доки чекає, доки в її серці живе надія».

Діва Марія вміла чекати, бути терпеливою, день у день довіряти Своє життя Богові, навіть тоді, коли Її душа перебувала в тіні невідання й болю.

Своїми посланнями Богородиця вселяє в нас надію: «Моліться, дітоньки, наполегливо, бо сатана сильний і хоче знищити надію у ваших серцях…»  (25.08.1994); «Моліться серцем, дітоньки, і не втрачайте надії, адже Бог любить Своє сотворіння…» (25.03.2003); «Поклоняйтеся Йому, і нехай ваша надія буде надією тим серцям, які не мають Ісуса…» (25.08.2008); «Нехай надія потече вашими серцями, як ріка благодаті…» (25.11.2008); «Я дивлюся на вас і бачу у ваших серцях смерть без надії, неспокій та голод…» (25.11.2010).

На шляху віри ми не повинні здаватися, тому що непорозуміння, хибні судження, страхи, постійні падіння й розчарування неминучі в житті кожного вірного, який прагне святості. Коли Бог увіходить в життя людини, це не звільняє її від випробувань, але разом із труднощами в її житті буде присутня й Божа поміч. 

Маріє, супроводжуй нас, піклуйся про нас і направляй в нашому буденному житті та в часі смерті нашої.      

 (о. Любо Куртович, OFM)

«Дорогі діти, нехай не будуть ваші серця ожорсточеними, закритими й сповненими страху. Дозвольте Моїй Материнській любові освітити їх і наповнити любов’ю та надією, аби Я як Мати вгамувала ваші болі, бо Я знаю їх, Я випробувала їх на Собі. Біль підносить, він – найбільша молитва. Мій Син особливо любить тих, хто страждає від болю. Він послав Мене вгамувати його й принести надію. Довіртеся Йому. Я знаю, що вам тяжко це, бо ви бачите довкола себе все більше темряви. Діти Мої, потрібно розбити її молитвою та любов’ю. Той, хто молиться і любить, не боїться, бо в нього є надія та милосердна любов, він бачить світло й Мого Сина. Я закликаю вас як Своїх апостолів: постарайтесь бути прикладом милосердної любові та надії. Знову й знову просіть про ще більшу любов, тому що милосердна любов приносить світло, яке розбиває будь-яку темряву, приносить Мого Сина. Не бійтеся, ви не одні, Я з вами. Прошу Вас: моліться за своїх пастирів, аби любов ні на секунду не залишала їх, аби вони з любов’ю трудилися ради Мого Сина, через Нього й на пам’ять про Нього. Дякую вам!» (02.04.2016).

Маріє, з Тобою ми в безпеці. Поруч із Тобою надія не помирає. Св. Йоан Павло ІІ сказав: «Меджуґор’є – це надія для цього світу».

Мати Надії, надихай нас прикладом Свого життя. Ти сяєш для нас, наче яскрава зоря посеред темної ночі цього часу. Ти кажеш: «Ви – Моя надія, ви – Моя радість». Ти говориш, що той, хто молиться й любить, нічого не боїться й у нього є надія. 

Даруй нам ласку уподібнитися до Тебе. Твоєю надією відкрий наші серця для народження в них Ісуса, аби Він став нашою єдиною надією. Допоможи нам бути Твоїми простягненими руками, руками любові для тих, хто заблукав і втратив надію. Разом із Тобою ми просимо, щоб здійснилися Твої наміри й плани миру. Амінь.    

Під Твою милість прибігаємо, Богородице Діво. Молитвами нашими в скорботах не погорди, але від бід визволи нас, єдина чиста й благословенна. Владичице наша, Захиснице наша, Заступнице наша, Утішителько наша! Із Сином Твоїм примири нас, Синові Твоєму доручи нас, Синові Твоєму віддай усіх нас. Амінь.

Царице миру, молися за нас!

«Світло Марії»