Світло Марії

Дев’ятниця перед Різдвом: 8 день

8 ДЕНЬ – ПОСЛУХ МАРІЇ

«Ось я покладаю сьогодні перед вами благословення й прокляття; благословення, коли будете слухатися заповідей Господа, Бога вашого, що заповідаю вам сьогодні; прокляття, коли не будете слухатися заповідей Господа, Бога вашого, і звернете з дороги, яку заповідаю вам нині, та підете за іншими богами, яких не знаєте» (Втор. 11: 26-28).

Марія послушна й коли Їй не все зрозуміло. Так, Вона послушна біля Хреста, де покірно приймає на Себе нову роль – роль матері, Матері Церкви, а значить, і заступниці, захисниці  «синів» Христових.

 На відміну від непослушної Єви, яка породжує смерть, Марія народжує життя. Усім жінкам і всім вірним Марія показує, на що здатен правдивий послух: він несе в собі Бога, він плідний, він творить і помножує довкіл себе добро.

(о. Любо Куртович, OFM)

«Дорогі діти! Хочу вас день у день зодягати у святість, доброту, послух і Божу любов, щоб день у день ви були кращими й більш підготовленими для свого Господа. Дорогі діти! Слухайте й проживайте Мої послання. Я хочу вас вести. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик» (24 жовтня 1985 р.)

Господь посилає до Марії Архангела Гавриїла, який звіщає Їй, що Вона стане Матір’ю Спасителя. Марія відповідає: «Ось Я Господня слугиня: нехай зі Мною станеться по Твоєму слову!» (Лк. 1: 38).

Марія надихає нас Своїм досконалим послухом волі Небесного Отця. Вона каже нам: «Я з вами, допоки Всевишній дозволяє Мені»; «Бог дозволяє Мені бути з вами»; «Послухайте Мене й живіть за Моїми посланнями», «Моліться, моліться, моліться й робіть те, до чого спонукає вас Дух Святий»; «Я люблю вас і хочу всіх вас привести на Небеса»; «Якщо ви не будете молитися, не будете смиренними й слухняними посланням, які даю вам, Я не зможу вам допомогти…»

Послухати Тебе, Маріє, означає зробити все, що говорить нам Ісус – жити за Євангелієм. Ти кажеш: «Я не важлива, Я веду вас до Мого Сина». Тому ми знову й знову повторюємо молитву віддання «Totus tuus Maria» і знаємо, що Ти будеш вести нас правильним шляхом.

Укривай нас Своїм послухом, допомагай нам відкривати серця для народження в них Ісуса. Разом із Тобою ми просимо Господа, аби здійснювалися Твої наміри й плани миру. Амінь.

Під Твою милість прибігаємо, Богородице Діво. Молитвами нашими в скорботах не погорди, але від бід визволи нас, єдина чиста й благословенна. Владичице наша, Захиснице наша, Заступнице наша, Утішителько наша! Із Сином Твоїм примири нас, Синові Твоєму доручи нас, Синові Твоєму віддай усіх нас. Амінь.

Царице миру, молися за нас!

«Світло Марії»