ОНЛАЙН-КОНГРЕС: Катехези та свідчення єпископів, священників, свідків Меджуґор’я, паломників

З нагоди 40-ї річниці об’явлень Богородиці в Меджуґор’ї Інформаційний центр “Mir Međugorje” організовує онлайн-конґрес про плоди Меджуґор’я в китайськомовних країнах (кантонська та мандаринська мова) під назвою “Просіть і дасться вам, шукайте, і знайдете; стукайте, і відчинять вам» (Мт. 7:7).
Конґрес хоча й знаходиться на стадії підготовки, проте відомо, що він відбудеться 30 жовтня 2021 р. з 11.00 до 18.00 за київським часом, після чого продовжиться вечірньою молитовною програмою з церкви Св. Якова.
Провадитимуть катехизацію Апостольський Нунцій Архієпископ Луїджі Пеццуто, помічний єпископ Гонконгу Йосиф Ха Ши-Шинг, провінціал Герцеговинської францисканської провінції о. Міленко Штеко, настоятель парафії Меджуґор’я о. Марінко Шакота, о. Данко Перутіна.
Свідчення даватимуть Яків Чоло, Марія Павлович Лунетті, Іван Драгічевич та багато інших людей, пов’язаних із Меджуґор’єм, чиє життя змінило Меджуґор’є: вони будуть говорити про навернення, переміну життя, молитовне життя, пошук сенсу.
Крім того, готується насичена музична програма та відеоролики.
Через пандемію Covid-19 багато паломників не можуть фізично відвідати Меджуґор’я. На офіційному веб-сайті Меджуґор’я проводяться онлайн-конференції різними мовами, завдяки яким друзі Меджуґор’я з усього світу можуть брати участь у духовній діяльності через різні комунікаційні канали. Цього року в німецькомовній та іспанськомовній областях уже проводилися онлайн-конгреси про плоди Меджуґор’я. Китайський онлайн-конгрес, що відбудеться 30 жовтня 2021 року, одночасно перекладатиметься 14 мовами.
Учасники з усього світу можуть відкрити для себе плоди Меджуґор’я, якими поділяться китайські паломники, а також представники духовенства з Китаю.
Перші паломники з Гонконгу та Китаю прибули до Меджуґор’я в 1980-х роках та отримали багато благодатей від Богородиці. Повернувшись додому, вони активно поширювали послання Діви Марії. Заснували «Молитовну групу Цариці миру». З роками все більше й більше людей пізнавали Меджуґор’є через послання Божої Матері та свідчення паломників.
У 1994 році на запрошення паломників з Гонконгу, які вже побували в Меджуґор’ї та активно його пропагували, до Гонконгу, Макао та Тайваню був запрошений о. Славко Барбарич, щоб передати послання Цариці миру китайській спільноті. Завдяки цьому візиту ще більше людей отримало глибші та ширші знання про Меджуґор’є. Китайські віряни в Гонконзі та Макао почали організовувати паломництва до Меджуґор’я. Також відбувалися паломництва з Шанхаю, організовані паломниками з Гонконгу, які працювали на той час у Китаї.

Джерело: https://radio-medjugorje.com/

Попередня

14 день – Дбайливий оборонцю Христа, молись за нас

Наступна

15 день – Голово Святого Сімейства, молись за нас