Світло Марії

Я хочу поділитися з вами небесною радістю

Пресвята Діва Марія починає Своє послання, несучи нам в серце радість. Вона не хоче тримати для Себе те, що має і несе в Своєму серці, але хоче поділитись цим з нами. Матір Марія бажає добра Своїм дітям. Вона приходить до нас з небес, з тієї реальності в якій немає ні болю,ні зітхання. Там нема сліз на очах і нема місця для смутку.
Бог сповістив, що наше життя – це шлях до раю. Нам в серце Він вклав тугу за Ним, прагнення бути з Ним. Наш шлях до раю наповнений перешкодами, бо нам часто приходиться йти проти течії та боротися з великою кількістю недругів, як всередині нас самих, так і ззовні. А за посередництвом Небесної Матері Марії Бог хоче нас укріпити та підбадьорити на цьому шляху.

Євангеліє є гімном радості. Євангеліє є надзвичайно реальним, оскільки говорить про радість дуже конкретно…

В одному з Своїх послань Богородиця говорила: «Дорогі діти, ціль моїх об’явлень полягає в тому, щоб ви були зі Мною на небесах і, щоб ви були щасливими тут, на землі». Життя в раю буде позбавлене будь-якого страху. Нам не доведеться турбуватися про втрату того, що належить нам, або хотіти мати щось інше. У тому стані раю ми зможемо слідом за апостолом Петром повторити: «Господи добре нам тут бути». На горі Тавор Петро та апостоли отримали благодать на мить пережити відчуття Божої слави і всемогутності. В раю ж це відчуття Божої всемогутності буде повним і безперервним, і ніхто не зможе в нас його відняти.
З цієї небесної реальності і приходить до нас Діва Марія, щоб укріпити наші кроки до неба і зміцнила надію, щоб ми не відхилялися від цієї дороги. Тільки один Бог може до кінця наповнити наші серця. Тільки на небесах ми дізнаємось те, про що говорить апостол Павло: «Чого око не бачило й вухо не чуло, і що на серце людині не впало, те Бог приготував був тим, хто любить Його!»

З небесної реальності і приходить до нас Діва Марія, щоб укріпити наші кроки до неба і зміцнила надію…

Ми всі хочемо бути щасливими, всі прагнемо радості. Бог вклав нам в серце це прагнення радості, повноти, і воно робить наше серце здатним прийняти «Радісну звістку». Євангеліє є гімном радості. Євангеліє є надзвичайно реальним, оскільки говорить про радість дуже конкретно. Істинна радість завжди дозріває в жертві. Істинна радість стає результатом вкладеної праці, наполегливих зусиль, подоланих випробувань та спокус. Справжній неприятель радості – це не страждання, а гріх. Богородиця прагне нас від цього вберегти, радить нам, хтозна вже вкотре, молитву, яка приведе нас до Ісуса. Без Нього ми не можемо нічого. В Ньому ми можемо все.
Молитва:
Пресвята Діво Маріє, ти прожила життя, настільки подібне до нашого, та знаєш всі страждання, хрести та спокуси, які ми переживаємо – допоможи нам Своїм заступництвом перед Своїм Сином. Прибігаємо до Тебе, Мамо, до Твого Непорочного Серця, Яке любить, прощає, наставляє та кличе нас. Випроси нам у Свого Сина дар витривалості на молитовному шляху, який приведе нас до зустрічі з Ісусом. Віддаємо Тобі себе, свої сім’ї та всіх тих, хто прив’язаний до земного та матеріального, де нема життя. Ти, повна благодаті, відкрий наше серце для вічного, небесного та Божого. Амінь

(M.M.)