Дев’ятниця перед Різдвом

Дев’ятниця перед Різдвом: 9 день

9 ДЕНЬ – МОЛИТВА МАРІЇ

«Величає душа Моя Господа, і дух мій радіє в Бозі, Спасі Моїм, бо Він зглянувся на покору слугині Своєї; ось бо віднині ублажатимуть мене всі роди» (Лк. 1: 46-48).

Із серця й вуст Марії виходить молитва, у якій Вона прославляє й вихваляє Господа. Усе Її життя є прославою й хвалою Бога. Вона – наша вчителька молитви. Вона – Мати, що знає силу молитви. Тому Вона неустанно закликає нас до молитви й молиться разом із нами й за нас: «Дорогі діти! … Я день у день молюся за вас і хочу вас щораз більше й більше наблизити до Бога, та не можу, якщо ви цього не хочете» (25.01.1988); «Я молюся за вас перед Богом і прошу вашої відданності Богові» (25.11.1989).

(о. Любо Куртович, OFM)

«Дорогі діти! Закликаю вас: у цей час особливо моліться, щоби пережити радість зустрічі з Новонародженим Ісусом. Дорогі діти, Я хочу, щоб ви пережили ці дні так, як Я їх переживаю. З радістю хочу вести вас і показати радість, у яку хочу привести кожного з вас. Тому, дорогі діти, моліться й віддайтеся Мені повністю. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик» (11.12.1986).

Молитва Марії – це пісня прослави й боротьба за наші душі. Молитва з Марією творить чуда. Заклик до молитви – це найчастіше Її послання. Марія говорить нам про силу молитви: «У молитві пізнаєте найбільшу радість і вихід з усякої незгоди, що є безвихідною» (28.03.1985); «Хто молиться, не боїться майбутнього… у нього є надія та милосердна любов… він бачить світло»; «Моліться серцем, молитва творить чуда в людських серцях й у світі».

Маріє, в одному з  різдвяних послань Ти звернула нашу увагу, кажучи: «Ви поспішаєте, ви збираєте, але без благословення. Ви не молитесь!» 

Допоможи нам зупинитися, не поспішати, розпізнати, усвідомити, що багато з того, що відбуватиметься, залежить від наших молитов.

Заступайся за нас, щоб молитва стала для нас радістю, оскільки Ти цього й хочеш. Підготуй наші серця до народження Ісуса. Ми просимо, щоб здійснювалися Твої наміри й плани миру. Амінь.

Під Твою милість прибігаємо, Богородице Діво. Молитвами нашими в скорботах не погорди, але від бід визволи нас, єдина чиста й благословенна. Владичице наша, Захиснице наша, Заступнице наша, Утішителько наша! Із Сином Твоїм примири нас, Синові Твоєму доручи нас, Синові Твоєму віддай усіх нас. Амінь.

Царице миру, молися за нас!

«Світло Марії»