Світло Марії

Молитва вдень та вночі (Тереза Ґажійова)

Марія закликає нас до сильної молитви та обнови молитви в сім’ях як протистояння модернізмові. Що таке модернізм? Ми спостерігаємо його навколо себе в розмовах, у засобах масової інформації, у школах, він проникає в Церкву. Модернізм учить, що християнство є лише однією з багатьох світових релігій. Модернізм проголошує, що сучасна наука довела, що чудес не існує. Згідно з модернізмом, Біблія є світською книгою, як і багато інших. Це ухилення  від Євангелія.

Марія вчить нас всього навпаки. У Меджуґор’ї ми бачимо, що відбуваються чудеса, що Євангеліє – єдина правда, і якщо ми живемо нею,  Бог народжується в наших серцях і в наших сім’ях. Марія закликає нас відновити спільну молитву в сім’ї, тому що вона залишилася чи не єдиною школою, де ми вчимося жити тим, що Бог існує.

Згадаймо 42-річну науку Цариці Миру про сильну молитву. Сильна молитва – це молитва серцем. Це молитва, яка творить чудеса, як каже нам Марія в одному посланні: «Молитва творить чудеса в людських серцях й у світі». Сильною молитвою є молитва Вервиці. Щодня ми покликані молитися радісні, скорботні та славні Таємниці Вервиці.

Є нею і  піст щосереди і щоп’ятниці. Марія каже нам, що молитвою і постом ми можемо зупинити війни та природні катастрофи. Хто молиться, той не боїться майбутнього, а хто постить, той не боїться зла. Найблагородніша й найбільша молитва – це Євхаристія. Вона є серцем Бога. Коли ми її приймаємо, не живемо вже ми, але живе в нас могутній Бог, Який приходить в Ісусі у Пресвятих Дарах і творить чудеса. Коли поклоняємося Йому в Пресвятих Дарах, ми отримуємо надзвичайні благодаті, змінюємося. Марія закликає нас: «У тиші серця залиштеся з Ісусом, щоб Він вас Своєю любов’ю змінював і переобразив. Коли з Ним формується справжня дружба, жодна буря не похитне вас».

Сильною молитвою є також і молитва під хрестом і з хрестом у руках. 25 липня 2020 року Богородиця сказала:

«Дітоньки, візьміть хрест у руки. Нехай він вам буде підбадьоренням, що любов завжди перемагає, особливо тепер, коли хрест і віра відкинуті. Вашими життями ви будьте відображенням і прикладом того, що віра та надія ще живі й новий світ миру є можливим».

Сильною молитвою є молитва з Божим Словом. Ми самі вирішуємо, про що будемо думати. Марія хоче, щоб наші перші й останні думки належали Богові. Вона закликає нас: «Покладіть Святе Письмо на видне місце у ваших сім’ях та читайте його. Так пізнаєте молитву серцем – і ваші думки будуть у Бозі».

Сильна молитва – це жертвування з любов’ю страждання, з’єднаного з Ісусом. Марія ділиться з нами: «Я Свій біль ховала любов’ю. Апостоли моєї любові, ви, які терпите, знайте, що ваші болі стануть світлом і славою. Діти мої, допоки зносите біль, допоки терпите, небо входить у вас і ви всім навколо себе даєте трохи неба та багато надії».

Нарешті, сильна молитва – це також і спільна молитва. Ми самі знаємо: велика різниця, коли молимося наодинці й коли нас більше. Молитва має стати життям – для Бога в поклонінні та для наших ближніх у служінні.

Коли ми живемо Її основними посланнями, будемо радістю для Богородиці. Вона вибрала й нас теж. Ми покликані відповідати денно-нічною молитвою, щоб Небо не мовчало, а рясно благословляло місця, де ми живемо.

Молитва: Дякуємо тобі, Небесний Отче, за Марію, яку Ти й досі нам посилаєш, щоб застерегла нас від небезпек і пасток модернізму. Дякуємо Тобі за заклик до сильної молитви й обнови спільної молитви в наших сім’ях. Маріє, допоможи нам перебувати з Тобою в молитві, особисто та спільно. Оберігай наші думки від зараження модернізмом. Допоможи нам полюбити думки про Бога. Допоможи нам жити за Євангелієм. Амінь.