1 день – 33 денні духовні вправи до Пресвятої Діви Марії Розарію

1 ДЕНЬ

В ім’я Отця і Сина, і Святого Духа.

Прийди, Святий Духу, прийди, через могутнє заступництво Непорочного Серця Пречистої Діви Марії, Твоєї найулюбленішої обручниці! (3х)

Євангеліє від Луки (Лк. 4, 38-44)

Вийшовши з синагоги, він пішов до Симонової хати. Теща ж Симона була в тяжкій гарячці, і його за неї попросили. І, нахилившися над нею, він погрозив гарячці, та й гарячка відійшла від неї і, зараз же підвівшись, теща почала їм услуговувати. А як заходило сонце, всі, хто мав яких недужих на різні хвороби, приводили їх до нього, і він на кожного з них клав руки та й оздоровляв їх. А з багатьох з них виходили також і біси, що кричали: “Ти – Син Божий!” Та він, грозячи, не давав їм говорити, бо вони знали, що він – Христос. Як настав день, він вийшов і подався на самітне місце, а люди кинулись його шукати і, знайшовши, хотіли затримати його, від себе не пустити. А він сказав їм: “Я маю й іншим містам звіщати Добру Новину про Царство Боже, бо я на це посланий.” І проповідував по синагогах у Юдеї.

Черпати сили в Ісуса в моєму крихкому житті

Молімося про глибокий досвід присутності й сили Ісуса в моєму крихкому житті.

  • Побачу щасливого Петра, який приймає Ісуса у своєму домі (в. 38). Він прийшов до простого рибалки просто із синагоги. Увійду в дім Петра, аби побути разом із ними.
  • Роздумаю про те, що Ісус щодня відвідує мій дім. Прагне побути зі мною там, де живу, зустріти тих, з якими я живу, побачити те, чим живу. Чи є такі місця, ситуації, стосунки, у яких не уявляю собі зустрічі з Ісусом? Якщо так, то чому?
  • Стану при Ісусі, Який наближається до хворої тещі Петра. Вона має сильну гарячку. Почую, як домашні просять Ісуса, аби її уздоровив. Ісус виконує їхнє прохання (в. 39).
  • Хто хворіє в моєму домі (фізично, психічно, духовно)? Хто або що потребує оздоровлення від Ісуса? Про що хотів би Його просити?
  • Стану перед домом Петра. Вечір. Побачу людей, які приносять своїх хворих (в. 40). Ісус виходить до них й оздоровляє їх із різних хворіб. Чи вірю, що Ісус може зарадити кожному моєму нещастю і нещастю моїх близьких?
  • Наближуся до Ісуса, Який виганяє злих духів (в. 41). Буду наполегливим у Його присутності й проситиму про досвідчення Його божественної сили. Віддам Йому всі місця мого життя, у яких відчуваю найбільшу крихкість, слабкість і спокуси лукавого.
  • Піду з Ісусом на пустиню. Молитимуся разом із Ним. Потім супроводжуватиму Його дорогою до інших місць (вв. 42-44). Ісус прагне мого чування й витривалості при Ньому в різних життєвих ситуаціях.
  • Упаду до стіп Ісуса й пізнаю в Ньому мого Господа й Спасителя. Буду витривалим в цьому дні в простому стрілистому акті: «Ісусе, Ти мій Господь і Спаситель».

У школі Богородиці:

Марія веде нас до Ісуса – тільки Він може нас зцілити. Лише після того, як зціляться серце й душа, може зцілитися і тіло. У Таїнстві Святої Сповіді нас чекає Ісус. Сповідальня – це дім Симона. Принесімо ж Ісусові немочі, гріхи й хвороби душі у святій сповіді сьогодні чи в найближчі дні.

ЩОРІЧНЕ ПОСЛАННЯ БОГОРОДИЦІ, ЦАРИЦІ МИРУ, ЧЕРЕЗ ВІЗІОНЕРА ЯКОВА ЧОЛО, 25 ГРУДНЯ 2023 РОКУ

«Дорогі діти! Сьогодні зі Своїм Сином на руках хочу всіх вас закликати просити Малого Ісуса про зцілення свого серця. Діти, часто у ваших серцях панує гріх, який руйнує ваше життя, – і не можете відчути Божої присутності. Тому сьогодні, у цей благодатний день, коли благодать шириться всім світом, віддайте Господу своє життя і серце, щоб Господь зцілив їх Своєю благодаттю. Тільки чистим серцем зможете знову відчути народження Ісуса в собі, і світло Його народження освітить ваше життя. Благословляю вас Своїм Материнським благословенням. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик».

Небесний Отче, дякуємо Тобі за дар об’явлень Марії в Меджуґор’ї. Це місце також – дім Петра. Дякуємо Тобі, Маріє, за те, що ведеш нас до Ісуса й просиш за те, щоб ми були зцілені душею і тілом. Разом із нами віддай Ісусові найкрихкіше й найслабше в нас, душевний біль і спокуси лукавого. Випроси для нас глибокого переживання присутності й сили Ісуса в нашому крихкому житті.

Молитва посвяти Ісусові через Марію

Пресвята Діво Маріє, сьогодні перед Тобою й у Твоїх руках відновлюю та підтверджую обітниці святого Хрещення.
Назавжди відрікаюся сатани, усіх його діл, а посвячуюся Пресвятому Серцю Ісуса Христа. Хочу нести свій хрест і наслідувати Христа по всі дні свого життя, згідно з волею Небесного Отця.
О Маріє, перед лицем усього небесного двору й цілої Церкви посвячуюся Твоєму Непорочному Серцю. Будь моєю Матір’ю і Царицею. У повному підпорядкуванні й любові Тобі віддаю й посвячую своє тіло та душу, своє майно, видиме й невидиме, плоди своїх добрих діл, минулих, теперішніх і майбутніх, залишаючи за Тобою всеціле і повне право розпоряджатись мною й усім, що мені належить, по Твоїй благій волі, задля більшої слави Божої тепер і навіки. Амінь.

Благословення священика

Попередня

03.09.2024

Наступна

04.09.2024