6 день – 33 денні духовні вправи до Пресвятої Діви Марії Розарію

День шостий

В ім’я Отця і Сина, і Святого Духа.

Прийди, Святий Духу, прийди, через могутнє заступництво Непорочного Серця Пречистої Діви Марії, Твоєї найулюбленішої обручниці! (3х)

Євангеліє від Луки (Лк. 6,  6-11)

6 Раз якось, другої суботи, ввійшов він у синагогу й почав навчати. А був там чоловік з сухою правою рукою. 7 От книжники та фарисеї почали за ним назирати, чи він оздоровить у суботу, щоб знайти якенебудь оскарження на нього. 8 Ісус же знав думки їхні і сказав до чоловіка, який мав суху руку: “Підведись і стань посередині!” Підвівся той і став. 9 Тоді Ісус до них промовив: “Питаю вас: Чи годиться в суботу добро чинити, чи зло робити? Спасти життя, чи погубити?” 10 І поглянувши кругом на всіх них, сказав до нього: “Простягни свою руку!” Той зробив так, і його рука стала здорова. 11 Вони ж наповнилися люті й змовлялися між собою, що їм Ісусові зробити б.

Відкрити в Ісусі свою людську гідність

 

Молімося про глибоке переживання своєї гідності, яку маю в очах Бога.

  • Увійду до синагоги, де навчає Ісус (в. 6-8). Буду спостерігати за Його глибоким поглядом. Він помічає кожну людину, проникає в думки слухачів. Відчуває історію людської біди. Відкриває і виправляє наміри людського серця.
  • Буду мовчки спостерігати за поглядом Ісуса. Які рухи виникають у моєму серці, коли зустрічаюся з поглядом Ісуса й думаю про те, що Він знає мене до самої глибини? Попрошу Його, щоб Він допоміг мені дивитися на себе Його очима.
  • Ісус велить хворому підвестись і стати посеред усіх (в. 8). Попрошу Його допомогти мені глибше задуматися над символічним сенсом цього епізоду. Стану поруч із хворим, щоб разом із ним переживати зустріч з Ісусом.
  • Ісус підводить людину, пригнічену стражданням (в. 8). Допомагає їй піднятися з її немочі. Він робить це на очах у всіх. У хворій людині із синагоги Він підносить кожну людину. Він також підносить і мене з усього, що пригнічує моє життя і спонукає до того щоб здатися.
  • Ісус ставить людину на середину храму й оздоровлює її (в. 8-10). Він робить це в шабат, день, присвячений Богові. Нагадує мені про гідність, яку маю в очах Бога. Моє гідне життя є найбільшою славою Бога. Я є Його храмом.
  • Що я можу сказати Ісусові про своє відчуття власної гідності? Чи є щось, що знижує мою цінність? Що є моєю “висохлою рукою”? Попрошу Ісуса підняти мене й оздоровити моє бачення самого себе.
  • Завершу медитацію молитвою поклоніння. Прославлю Бога Отця, Сина і Святого Духа за моє життя і людську гідність. Прославлю Його за те, що Ісус став Людиною – “найпрекрасніший серед синів людських”. Буду поклонятися Ісусові в Його Божественності й Людськості. Помолюся Літанію до Пресвятого Імені Ісуса.

В школі Богородиці:

Марія, як мати, нагадує нам про нашу ідентичність, про те, ким ми є. Посеред світу ми не можемо забувати, що є Божими дітьми, що належимо Богові, що належимо Їй. Вона говорить нам: «Просіть Бога, щоб дав вам силу, щоб у вашому серці та житті панувала надія та радість від того, що ви Божі діти й носії Його надії для цього світу. Цей світ не має радості в серці та не має майбутнього, бо не відкрив серця на Бога, Котрий є вашим спасінням» (25.07.2012), «Нехай вас, дітоньки, веде гордість за те, що ви Мої, а Я вас веду до Нього, Який є дорога, правда й життя» (25.07.2024).

Щорічне послання Богородиці через візіонера Якова Чоло від 25 грудня 2021 року
«Дорогі діти! Ви є і називаєтесь дітьми Божими. І якщо б лише ваші серця відчули ту безмежну любов, яку Бог має до вас, вони б Йому поклонялися й дякували кожної миті вашого життя. Тому, дітоньки, сьогодні, у цей благодатний день, відкрийте ваші серця і просіть Господа за дар віри, щоб воістину могли стати достойними імені дітей Божих, які чистим серцем дякують і  почитають свого Небесного Отця. Я з вами й благословляю вас Своїм Материнським благословенням».

Маріє, Ти знала, хто Ти. Твоє серце підскочило від радості, коли Ти почула з уст ангела, що Ти – обрана. Ти заспівала пісню хвали й подяки Богові. Допоможи нам усвідомити нашу гідність, нашу цінність в Ісусі. Допоможи нам поклонятися і дякувати за дар життя, за дар хрещення, за те, що ми відкуплені через Ісуса. Разом із тобою співаємо Богові: «Величає душа Моя Господа» (помолись Магніфікат – “Величає душа Моя Господа”).

Магніфікат: Лк 1, 46-55

Величає душа моя Господа,

і радіє дух мій у Бозі, Спасителі моїм,

Бо Він зглянувся на покору слугині своєї;

ось бо віднині блаженною зватимуть мене всі покоління,

Бо вчинив мені велике Сильний,

і святе Ім’я Його,

I милосердя Його з роду в рід

для тих, хто боїться Його.

Він виявив силу свого рамена,

розсіяв гордих думками сердець їхніх,

Скинув могутніх з престолів

і підняв угору покірних,

Голодних наситив благами,

а багатих відіслав ні з чим.

Він пригорнув Ізрáїля, слугу свого,

згадавши милосердя, Як і проголосив нашим батькам —

Авраамові та роду його аж до віку! Амінь.

Молитва посвяти Ісусові через Марію
Пресвята Діво Маріє, сьогодні перед Тобою й у Твоїх руках відновлюю та підтверджую обітниці святого Хрещення.
Назавжди відрікаюся сатани, усіх його діл, а посвячуюся Пресвятому Серцю Ісуса Христа. Хочу нести свій хрест і наслідувати Христа по всі дні свого життя, згідно з волею Небесного Отця.
О Маріє, перед лицем усього небесного двору й цілої Церкви посвячуюся Твоєму Непорочному Серцю. Будь моєю Матір’ю і Царицею. У повному підпорядкуванні й любові Тобі віддаю й посвячую своє тіло та душу, своє майно, видиме й невидиме, плоди своїх добрих діл, минулих, теперішніх і майбутніх, залишаючи за Тобою всеціле і повне право розпоряджатись мною й усім, що мені належить, по Твоїй благій волі, задля більшої слави Божої тепер і навіки. Амінь.

Благословення священика

Попередня

5 день – 33 денні духовні вправи до Пресвятої Діви Марії Розарію

Наступна

09.09.2024