19 день – 33 денні духовні вправи до Пресвятої Діви Марії Розарію

Девятнадцятий день

В ім’я Отця і Сина, і Святого Духа.

Прийди, Святий Духу, прийди, через могутнє заступництво Непорочного Серця Пречистої Діви Марії, Твоєї найулюбленішої обручниці! (3х)

Євангеліє від Марка (Мк 9, 30-37)

30 Вийшовши звідти, проходили крізь Галилею, і він не хотів, щоб будь-хто знав. 31 Навчав бо Своїх учнів і казав їм: “Син Чоловічий буде виданий у руки людям, і вб’ють його, і, вбитий, по трьох днях, воскресне.” 32 Та вони не розуміли цього слова й страхалися Його запитувати. 33 І прийшли вони в Капернаум, і як був Він у домі, спитав їх: “Про що ви сперечалися дорогою?” 34 Вони ж мовчали, бо сперечалися були дорогою, хто більший. 35 Тоді Він, сівши, прикликав дванадцятьох та й каже до них: “Коли хто хоче бути першим, нехай буде з усіх останнім і усім слугою.” 36 Потім узяв дитину, поставив її серед них і, обнявши її, каже до них: 37 “Хто прийме одне з таких дитят в Моє ім’я, — Мене приймає; а хто Мене приймає, — не Мене приймає, а Того, Хто послав Мене”.

Стати простим і скромним, як дитина

Молімося про те, щоб полюбити дитячу простоту і скромність.

  • Прислухаюсь до Ісусової розмови з учнями. Він говорить їм, що буде страждати, що Його вб’ють і потім Він воскресне. Я бачу здивування і збентеження на обличчях апостолів. Вони не зрозуміли слів Ісуса й зі страху промовчали (в. 30-32).
  • Пригадаю важкі досвіди з мого життя, зранення, які отримав від людей і досі не розумію їхнього сенсу. Чи можу я про це говорити з Ісусом? Чи є в моєму житті такі складні теми, про які я боюся розмовляти з Ним? Якщо так, то чому?
  • Зверну увагу на великий контраст між словами Ісуса про Його пониження і поведінкою учнів, які сперечаються, хто з них найбільший (в. 31, 34).
  • Погляну на себе та своє дотеперішнє слідування за Ісусом. Чи можу заради Нього ризикувати тим, що буду пониженний, непопулярний і відкинений? Чи не є в мені тенденції до шукання себе й звеличувати себе за рахунок інших? Яких постав я найбільше соромлюсь перед Ісусом? Скажу Йому про це.
  • Ісус пояснює мені, що справжня велич у житті полягає в тому, щоб стати з усіх останнім і усім слугою (в. 35). Які почуття викликає в мені це Його висловлювання?
  • Вступлю до конкретних ситуацій свого життя. Чи можу уявити себе останнім і слугою на роботі, яку добре знаю серед людей, з якими живу щодня? Що викликає в мені найбільший опір? Чи є такі роботи та служіння, яких я соромлюся, люди, з якими я не хотів би жити й працювати в одній спільноті?
  • Буду роздумувати про Ісуса, Який обіймає мале дитя (в. 36-37). Усім серцем проситиму Його, щоб Він допоміг мені формувати в собі простоту, покору й повну підкореність Його волі. Кинуся в Його обійми, молячись псалмом 131.

В школі Богородиці:

Марія ж, звісно, не пропустила жодного слова, сказаного Ісусом. Вона уважно слухала, хоч і не всього розуміла. Вона зберегла  слово у Своєму Серці. Марія вчить нас молитися серцем, слухати Ісуса, не боятися Ісуса, будувати з Ним дружбу. У кожній молитві Ісус хоче сказати нам щось особисте, тільки нам. Ісус засмучений, коли я замість Нього слухаю себе. Марія сказала: «Не можете ні говорити, ні свідчити про молитву, якщо не молитеся. Тому, дітоньки, у тиші серця залиштеся з Ісусом, щоб Він вас Своєю любов’ю змінював і переобразив» (25.7.1998). Бути преображеним Ісусом означає служити.


Послання, Меджуґор’є, 18 березня  2023 року – Річне послання Мір’яні Солдо:

”Дорогі діти! Закликаю вас через молитву та милосердя ще краще пізнати Мого Сина. Щоб чистим і відкритим серцем навчитися слухати. Щоб слухали, що Мій Син говорить, щоб духовно прозріли. Щоб як один Божий люд, у єдності з Моїм Сином, свідчили своїм життям істину. Моліться, діти Мої, щоб разом із Моїм Сином могли приносити всім своїм братам і сестрам лише мир, радість та любов. Я з вами та благословляю вас Материнським благословенням”.

Маріє, допоможи нам слухати Ісуса навіть якщо іноді це боляче й ми не знаємо, що з цим робити. Допоможи нам тоді не тікати з молитви, не боятися ставити Йому запитання. Ісусе, звільни нас від страху, від гордості й бажання бути більшими.  Маріє, Ти в любові ховала біль і те, чого не розуміла. Навчи нас, Мамо, бути останніми, служачими, простими дітьми.

Молитва посвяти Ісусові через Марію
Пресвята Діво Маріє, сьогодні перед Тобою й у Твоїх руках відновлюю та підтверджую обітниці святого Хрещення.
Назавжди відрікаюся сатани, усіх його діл, а посвячуюся Пресвятому Серцю Ісуса Христа. Хочу нести свій хрест і наслідувати Христа по всі дні свого життя, згідно з волею Небесного Отця.
О Маріє, перед лицем усього небесного двору й цілої Церкви посвячуюся Твоєму Непорочному Серцю. Будь моєю Матір’ю і Царицею. У повному підпорядкуванні й любові Тобі віддаю й посвячую своє тіло та душу, своє майно, видиме й невидиме, плоди своїх добрих діл, минулих, теперішніх і майбутніх, залишаючи за Тобою всеціле і повне право розпоряджатись мною й усім, що мені належить, по Твоїй благій волі, задля більшої слави Божої тепер і навіки. Амінь.

Благословення священика

Попередня

21.09.2024

Наступна

22.09.2024