26 день – 33 денні духовні вправи до Пресвятої Діви Марії Розарію

Двадцять шостий день

В ім’я Отця і Сина, і Святого Духа.

Прийди, Святий Духу, прийди, через могутнє заступництво Непорочного Серця Пречистої Діви Марії, Твоєї найулюбленішої обручниці! (3х)

Євангеліє від Марка (Мк. 9,38-45. 45, 47-48)

38 Йоан же сказав до нього: “Учителю, ми бачили одного, що твоїм ім’ям бісів виганяє, але не ходить з нами, то ми й заборонили йому, — не ходить бо з нами.” 39 Ісус же мовив: “Не бороніть йому. Немає бо такого, хто робив би чуда моїм ім’ям і міг би незабаром мене лихословити. 40 Бо хто не проти нас, той за нас. 41 Хто напоїть вас кухлем води тому, що ви Христові, — істинно кажу вам, — той не втратить своєї нагороди. 42 Хто ж спокусить одне з оцих малих, що вірують, — краще було б такому, якщо б йому повішено на шию жорновий камінь та вкинено в море. 43 І коли твоя рука спокушає тебе, відітни її. Краще тобі ввійти в життя калікою, ніж з двома руками піти у пекло, у вогонь незгасний, 44 де черв’як їхній не вмирає й вогонь не вгасає. 45 І коли нога твоя спокушає тебе, відітни її: краще тобі ввійти в життя кривим, ніж з двома ногами бути кинутим у пекло. 47 І коли око твоє спокушає тебе, вирви його: краще тобі ввійти у Царство Боже однооким, ніж з двома очима бути кинутим у пекло. 48 де черв’як їхній не вмирає і вогонь не вгасає.

ОСТЕРІГАТИСЯ НЕДОБРОГО ПРИКЛАДУ

Молімося про серце, вільне від прив’язаності до гріха й здатне підтримати інших.

  • Ісус у розмові з Іваном дарує мені життєву мудрість: я повинен бачити добро в кожній людині, навіть у тій, яка не визнає Ісуса (в. 38-40). Через неї також Бог може зробити багато добра. Ісус попереджає мене про підозрілість і приписування будь-кому злої волі.
  • Як я ставлюся до людей, які не ходять за Ісусом? Чи вмію я помітити в них людське добро? Що я можу сказати про моє щоденне спілкування з ними?
  • Ісус щедрий до всіх, хто здатен на найпростіші жести доброти. Навіть кухоль води він не забуде (в. 41). Що я можу сказати про свої звичайні вчинки там, де я живу й працюю? Чи можу я дозволити собі прості жести доброти?
  • Я зверну увагу, як Ісус турбується про мене – свого учня (в. 41). Будь-хто, хто виявить до мене доброту через те, що я належу Ісусові, не втратить своєї нагороди. Я згадаю людей, які подарували мені звичайну людську доброту. Подякую за них Ісусові.
  • Зверну увагу, як Ісус строго засуджує тих, хто згіршує найменших (в. 42). Згіршення – як отрута, що знищує природну доброту людини. Воно стає особливо жорстоким щодо найменших, які є подібними до беззахисних й слабких рослинок.
  • Помолюся за людей, яких я згіршив поганим прикладом. Я віддам їх Ісусові, щоб Він зміцнив у них те добре, яке я ослабив цим прикладом. Чи не є зараз я і зараз для когось джерелом поганого прикладу?
  • Ісус закликає мене до радикальної боротьби з коренями гріха (вв. 43, 45, 47-48). Попрошу Його допомогти мені побачити правду про себе. Що найбільше вбиває в мені добро й ослаблює життєве покликання? Я занурюся в молитву серця: “Дай мені мудрість у рішучій боротьбі з гріхом!”

В школі Богородиці

Марія вчить нас дивитися на кожну людину як на брата, бути милосердними, не підозрювати. Вона сказала: «Любити – це означає віддавати, терпіти й ніколи не засуджувати. Любити означає жити словами Мого Сина. Апостоли Моєї любові, несені любов’ю до Мого Сина, приносьте любов і мир усім своїм братам. Нікого не судіть. Кожного любов’ю, яку маєте до Мого Сина, любіть. Таким чином ви потурбуєтесь і за свою душу, а вона – це те найдорогоцінніше, що справді належить вам”.

Послання Богородиці, 25 липня 2019 року, через візіонерку Марію Павлович-Лунетті

“Дорогі діти! Моїм закликом до  вас є молитва. Нехай молитва для вас буде радістю і вінцем, який в’яже вас із Богом. Дітоньки, прийдуть спокуси, і ви не будете сильними, і гріх пануватиме, але якщо ви Мої – переможете, бо вашим прибіжищем буде Серце Мого Сина Ісуса. Тому, дітоньки, поверніться до молитви, поки вам молитва не стане життям  удень і вночі. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Ісусе, Ти завжди керувався лише любов’ю. Зроби наші серця сильними в любові. Серце Ісуса нехай буде нашим притулком у спокусах. Маріє, допоможи нам бути добрим прикладом, щоб ми ніколи нікого не ображали й не вводили на шлях гріха. Захисти нас від спокус, зміцни нас у добрі. Амінь.

 

Молитва посвяти Ісусові через Марію
Пресвята Діво Маріє, сьогодні перед Тобою й у Твоїх руках відновлюю та підтверджую обітниці святого Хрещення.
Назавжди відрікаюся сатани, усіх його діл, а посвячуюся Пресвятому Серцю Ісуса Христа. Хочу нести свій хрест і наслідувати Христа по всі дні свого життя, згідно з волею Небесного Отця.
О Маріє, перед лицем усього небесного двору й цілої Церкви посвячуюся Твоєму Непорочному Серцю. Будь моєю Матір’ю і Царицею. У повному підпорядкуванні й любові Тобі віддаю й посвячую своє тіло та душу, своє майно, видиме й невидиме, плоди своїх добрих діл, минулих, теперішніх і майбутніх, залишаючи за Тобою всеціле і повне право розпоряджатись мною й усім, що мені належить, по Твоїй благій волі, задля більшої слави Божої тепер і навіки. Амінь.

Благословення священика

Попередня

28.09.2024

Наступна

29.09.2024