«Будьте послушні монсеньйорові Хосеру!»

«Будьте послушні монсеньйорові Хосеру!» – це слова Папи Франциска, які він двічі прошепотів на вухо настоятелю меджуґорської парафії о. Марінко Шакоті під час зустрічі на недавній аудієнції у Ватикані.

В останньому номері меджуґорського видання «Glasnik mira» о. Марінко сам описує свою зустріч із Папою на Міжнародному конгресі керівників та співробітників світових святилищ, що пройшов у Ватикані з 27 до 29 листопада 2018 р. Конгрес був організований Папською Радою для сприяння новій євангелізації під керівництвом монсеньйора Ріно Фізікелли. Шістсот учасників конгресу обговорювали тему «Святилище – відчинені ворота новій євангелізації!».

Останнього дня конгресу, у четвер 29 листопада, перед учасниками повинен був виступити й сам Папа Франциск. Окрім загального звернення, Папа Франциск побажав ще потиснути руку кожному учаснику. Таким чином, і наш меджуґорський настоятель мав можливість особисто подати руку Папі Франциску й подарувати розарій, зроблений із типового для Герцеговини куща (Паліурус). Папа Франциск сказав йому: «Будьте послушні монсеньйорові Хосеру!» Роздумуючи над цими словами, о. Марінко приходить до висновку: «У згаданих словах Папи я відчув і велику довіру, яку Папа Франциск має до архієпископа Хенріка Хосера. Ніби він хотів нам сказати: слухаючи монсеньйора Хосера, ви слухаєте мене, слухаєте Церкву. І навпаки: якщо ви не послушні монсеньйорові Хосеру, ви не послушні мені, не послушні Церкві! У кількох словах, які він промовив до мене, я відчув, що Меджуґор’є – у серці Папи Франциска, що він із великою увагою ставиться до Меджуґор’я й хоче, аби ми всерйоз спримайли те завдання, яке нам довірене. У словах Папи я відчув підтримку, але так само й велику відповідальність, яку ми всі несемо за Меджуґор’є».

Джерело: Glasnik mira, medjugorje.info

Попередня

Проповідь монс. Хенріка Хосера, в Меджуѓор’є на Урочистість Непорочного Зачаття Блаженної Діви Марії., Меджуґор’є, 8 грудня 2018 р.

Наступна

Проповідь на IV Неділю Адвенту, 23.12.18