Дев’ятниця перед Різдвом: 2 день

2 ДЕНЬ – МАРІЇНА ЛЮБОВ

“Тими днями Марія, зібравшися, пустилася швидко в дорогу в гірську околицю, в місто Юди. Увійшла вона в дім Захарії і привітала Єлисавету” (Лк. 1: 39-40).

Марія думає не про Себе, а про інших. Маріїна любов до ближнього проявляється в подоланні нелегкого шляху (близько 3-4 днів ходьби) задля того, щоб допомогти Своїй родичці Єлизаветі, про вагітність якої сказав Архангел Гавриїл.

Нехай Діва Марія вчить і нас відкривати серце для ближніх і бути готовим допомагати іншим.

(о. Любо Куртович, OFM)

 “Дорогі діти! Сьогодні закликаю вас до любові. Дітоньки, без любові не можете жити ані з Богом, ані з братами. Тому вас усіх закликаю відкрити свої серця Божій любові, яка є величезна й відкрита для кожного з вас. Із любові до людини Бог послав Мене до вас, щоб показати вам дорогу спасіння, дорогу любові. Якщо не любите найперше Бога, не зможете любити ні ближнього, ні того, кого ненавидите. Тому, дітоньки, моліться, і через молитву ви відкриєте любов. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик” (25.04.1995).

Марія любить нас Божою любов’ю. Вона закликає нас: “Будьмо разом любов’ю й прощенням для всіх тих, які вміють і хочуть любити тільки людською любов’ю, а не цією безмірною Божою любов’ю, до якої вас закликає Бог” (25.01.2015). Одне з найважливіших намірів, за які Вона закликає нас молитися, – це молитва про дар пізнання Божої любові. Вона говорить: молитвою і любов’ю ви подолаєте навіть те, що вам здається по-людськи неможливим.

Маріє, у Тобі Божа любов стала людиною. Разом із Тобою ми кличемо: прийди, Божа любове, допоможи нам пізнати тебе. Маріє, допоможи нам зупинитися і вдивитися в обличчя свого ближнього, побачити в його очах Ісуса. Якщо ми побачимо в них радість, учи нас радіти, якщо ж у них буде біль, допоможи нам відігнати його з ніжністю й добротою. Учи нас усвідомлювати, що без любові ми загублені, що тільки любов може творити чудеса. Допоможи нам відкрити серце для Божої любові навіть тоді, коли це завдає нам болю й коштує великих зусиль.

Приготуй нас до Різдва Ісуса. Разом із Тобою ми просимо про дар любові до Бога й ближнього, про те, щоб здійснились Твої намірення та плани миру. Амінь.

Під Твою милість прибігаємо, Богородице Діво. Молитвами нашими в скорботах не погорди, але від бід визволи нас, єдина чиста й благословенна. Владичице наша, Захиснице наша, Заступнице наша, Утішителько наша! Із Сином Твоїм примири нас, Синові Твоєму доручи нас, Синові Твоєму віддай усіх нас. Амінь. 

Царице миру, молися за нас!

«Світло Марії»       

Попередня

Дев’ятниця перед Різдвом 15-23.12 – 1 день

Наступна

МЕДЖУҐОР’Є IT-КОНГРЕС – ITM З 7 ПО 10 БЕРЕЗНЯ 2024 РОКУ