Дев’ятниця перед Різдвом: 9 день

9 ДЕНЬ – МОЛИТВА МАРІЇ

«Величає душа Моя Господа, і дух мій радіє в Бозі, Спасі Моїм, бо Він зглянувся на покору слугині Своєї; ось бо віднині ублажатимуть мене всі роди» (Лк. 1: 46-48).

Із серця й вуст Марії виходить молитва, у якій Вона прославляє й вихваляє Господа. Усе Її життя є прославою й хвалою Бога. Вона – наша вчителька молитви. Вона – Мати, що знає силу молитви. Тому Вона неустанно закликає нас до молитви й молиться разом із нами й за нас: «Дорогі діти! … Я день у день молюся за вас і хочу вас щораз більше й більше наблизити до Бога, та не можу, якщо ви цього не хочете» (25.01.1988); «Я молюся за вас перед Богом і прошу вашої відданності Богові» (25.11.1989).

(о. Любо Куртович, OFM)

«Дорогі діти! Закликаю вас: у цей час особливо моліться, щоби пережити радість зустрічі з Новонародженим Ісусом. Дорогі діти, Я хочу, щоб ви пережили ці дні так, як Я їх переживаю. З радістю хочу вести вас і показати радість, у яку хочу привести кожного з вас. Тому, дорогі діти, моліться й віддайтеся Мені повністю. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик» (11.12.1986).

Молитва Марії – це пісня прослави й боротьба за наші душі. Молитва з Марією творить чуда. Заклик до молитви – це найчастіше Її послання. Марія говорить нам про силу молитви: «У молитві пізнаєте найбільшу радість і вихід з усякої незгоди, що є безвихідною» (28.03.1985); «Хто молиться, не боїться майбутнього… у нього є надія та милосердна любов… він бачить світло»; «Моліться серцем, молитва творить чуда в людських серцях й у світі».

Маріє, в одному з  різдвяних послань Ти звернула нашу увагу, кажучи: «Ви поспішаєте, ви збираєте, але без благословення. Ви не молитесь!» 

Допоможи нам зупинитися, не поспішати, розпізнати, усвідомити, що багато з того, що відбуватиметься, залежить від наших молитов.

Заступайся за нас, щоб молитва стала для нас радістю, оскільки Ти цього й хочеш. Підготуй наші серця до народження Ісуса. Ми просимо, щоб здійснювалися Твої наміри й плани миру. Амінь.

Під Твою милість прибігаємо, Богородице Діво. Молитвами нашими в скорботах не погорди, але від бід визволи нас, єдина чиста й благословенна. Владичице наша, Захиснице наша, Заступнице наша, Утішителько наша! Із Сином Твоїм примири нас, Синові Твоєму доручи нас, Синові Твоєму віддай усіх нас. Амінь.

Царице миру, молися за нас!

«Світло Марії»

Попередня

Дев’ятниця перед Різдвом: 8 день

Наступна

24.12.2023