IX Меджуґорська молитовна зустріч «Молитва за мир» 25.04.2020

Щорічні молитовні зустрічі в Словаччині, Україні та країнах Балтії — це наше щире «спасибі» Господу за дар присутності Діви Марії з нами, Її материнську любов й усі благодаті, які Вона вимолила для нас. Це також і конкретна відповідь на Її заклик: «Дорогі діти, моліться за мир… Допоможіть Мені, щоб Я могла допомагати вам».

9-а Молитовна зустріч «Молитва за мир» була запланована в цьому році, у Словаччині, у м. Попрад 25 квітня. У зв’язку із ситуацією, що склалася у світі, це не було можливим. І ми вирішили провести цей день молитви онлайн з Меджуґор’я. У співпраці з відеостудією ДЖАНІ (ĐANI) ми могли підготувати відеозаписи свідчень і молитви на горі Подбрдо.

Програма розпочалася о 8 ранку молитвою Славних таємниць Розарію. Далі короткі лекції для нас провели о. Марінко Шакота, наш дорогий настоятель парафії Меджуґор’я, і о. Любо Куртович, який духовно супроводжує наші молитовні групи з 2004 року.

За допомогою аудіозапису до всіх учасників звернувся й архієпископ, монс. Генрік Хосер. Він із радістю вітав нас і в кінці молитовної зустрічі вділив нам благословення.

О 15.00 ми молилися Вервицю до Божого Милосердя. Після неї своїм свідченням із нами поділилася й Тереза Гажійова зі спільноти «Світло Марії».

Вершиною дня стала вечірня молитовна програма з церкви св. Якова в Меджуґор’ї — молитва Радісних і Страсних таємниць Розарію, св. Меса та Адорація. А закінчилася зустріч Посвятою Непорочному Серцю Діви Марії. Також цього вечора ми прочитали послання Богородиці від 25 квітня.

Завдяки перекладу на російську мову разом із нами молилися в Україні, Латвії, Литві, Білорусії, Росії, Казахстані, Молдові та інших країнах.

Коли діти з Мамою, вони не бояться. Це саме те, що пережили ми, молячись разом у цей день. Ми ще раз переконалися в тому, що Меджуґор’є — це надія для всього світу. Ось кілька коротких вражень, якими ділилися з нами друзі Меджуґор’я з різних країн:

  • «У ці важкі часи, коли весь світ сповнений страху, болю, смутку, теорій змови й почуття занедбаності, безнадії, молитовна зустріч з Меджуґор’я стала ковтком свіжого повітря. Вона допомогла піднятися над всією цією плутаниною й хаосом. Допомогла зрозуміти, що все у світі може змінитися, але Бог — ніколи не змінюється. Любов Ісуса завжди актуальна».
  • «Така благодать відчувалася, як ніби я була в Меджуґор’ї».
  • «Не дивлячись на те, що зустріч була онлайн, я дуже глибоко серцем пережила її: сміялася, плакала, молилася, співала разом із вами меджуґорські пісні… Ще яскравіше відчула тугу за Євхаристією. Мене порадували слова про те, що Марія з нами і Вона завжди готова прийти на допомогу, як тільки ми покличемо Її».
  • «Дуже зачепила думка про те, що двері храмів закриті, але «храми відкрилися» вдома, у сім’ях».
  • «Я в минулому році приїжджала в Меджуґор’є. Збиралася і в цьому році… Дивилася онлайн програму цілий день. Ніби дійсно побувала в Меджуґор’ї! Дуже хороша знахідка з Розарієм на Подбрдо. Уся програма духовно сильна й дуже необхідна нам, віруючим, в ізоляції. Сердечно дякую за ті дари Святого Духа, що отримала особисто».
  • «Дуже раді можливості молитися в єдності!»
  • «Знову можна було відчути в душі теплоту й любов, що переповнює… Спасибі всім, хто вів конференції. Спасибі, що нагадали нам про важливість усепрощення; про особливу, без кордонів любов до тих, хто ранить нас; про різницю просто посту й посту з серцем; про те, як це чудово закохуватися в Ісуса в Євхаристії… Вийшла не просто загальна молитва, а й прекрасні одноденні реколекції».

Спасибі всім, хто з’єднався з нами цього дня в молитві під час молитовної онлайн зустрічі!

Молимося за вас в Меджуґор’ї,
«Світло Марії»

Попередня

Новини з Меджугор'я 30.04.2020

Наступна

І ти теж покликана