Будьте свідками безмежної любові (Тереза Ґажійова)

Молитва апостолів з Марією спричинила зіслання Святого Духа. Смуток після смерті Ісуса й страх, щоб і вони не закінчили, як Він, перемінився на радість. Відбулася їх цілковита переміна. На них зійшов Святий Дух, вони чудесним чином збадьорилися і почали проповідувати добру новину. Вони померли з любові, як Ісус. Ніщо інше їх не цікавило, лише – наслідувати Його.

До цього сьогодні закликає нас Марія: стати радісними шукачами Бога та свідками безмежної любові.

Світ подібний до апостолів після смерті Ісуса – у сум’ятті, немирі. Виходу не видно, за дверима підстерігає війна й загроза смерті. Небесний Отець знає про це, тому посилає Марію на землю, щоб вона повторювала нам сьогодні: «Моліться до Святого Духа!.. Я з вами, дітоньки». Присутність Матері приносить дітям розраду та мир.

«Моліться й шукайте Бога через Мене», — каже нам Марія. Вона вчить нас знаходити Його в Євхаристії, у молитві, у ближньому, у природі, у кожній ситуації, яка має місце. Бог усе ще говорить. Особливо Він промовляє до нас через Святе Письмо. Тому Марія запрошує нас щодня роздумувати над Євангелієм, тоді Бог народжується наново в наших серцях і сім’ях.

Святіший Отець Бенедикт VI сказав: «Leccio divina – це нова весна». Зі сторінок Святого Письма Ісус приходить, щоб сказати нам: «Мир вам». З нами відбувається те, що з апостолами, – зникають смуток і страх, нас охоплює бажання безмежно любити. Ісус показує нам шлях.

Радіти в Бозі означає насититись доброю новиною. Наслідування Ісуса стане нашим стилем життя: де б Він не ходив, робив лише добро.

До цього нас приводить Марія: «Причина, через яку Я з вами, моя місія – допомогти вам, щоби перемогло Добро, хоча зараз це вам і здається неможливим. Знаю, що багатьох речей ви не розумієте так само, як і Я не розуміла всього того, що Мій Син пояснював Мені, поки ріс біля Мене, однак Я вірила Йому й наслідувала Його. Того ж прошу й у вас: вірте Мені і наслідуйте Мене. Діти Мої, але наслідувати Мене означає любити Мого Сина понад усе, любити Його в кожній людині без винятку» (2.08.2014). «Потребую вас відкритих і чутливих до добра й милосердя» (02.05.2015). «Відкрийтеся Божим планам та Його задумам, щоби ви могли співпрацювати з Ним заради миру й добра. Не забувайте, що ваше життя не є вашим, але даром, яким маєте радувати інших та вести їх до вічного життя» (25.12.1992). «Дітоньки, життя коротке, використайте цей час для творення добра» (25.04.2016). «Те добро, яке тихе й шириться через чисті душі, є силою, що підтримує цей світ. Багато є гріха, але є і любов. Мій Син вам посилає мене – маму, ту саму для всіх, щоб я вас навчила любити, щоб ви зрозуміли, що ви брати» (2.11.2017). «Він шукає добро у всіх душах, навіть те мале, скрите – щоб простити зло» (2.04.2019).

«Апостоли Моєї любові, старайтеся дивитися в саме дно людських сердець – і там точно знайдете малий прихований скарб. Дивитися в такий спосіб є милосердям Небесного Отця. Шукати добро навіть там, де найбільше зло, старатися зрозуміти одне одного й не судити – це те, чого Мій Син прагне від вас. А Я як Мати закликаю вас послухати Його. Діти Мої, дух сильніший від тіла й, несений любов’ю та ділами, долає всі перешкоди. Не забувайте: Мій Син вас любив і любить» (2.11.2018).

«Дорогі діти, закликаю вас: будьте мужніми, щоб не здавалися, бо й  найменше добро, і найменший знак любові перемагають над усе більш явним злом. Діти Мої, послухайте Мене, щоб добро перемогло, щоб ви пізнали любов Мого Сина» (2.10.2018). «Коли даєте себе для віри, коли даєте себе для любові, коли робите добро ближньому, Мій Син усміхається у вашій душі» (02.02. 2018).

Молитва

Маріє, Ти є причиною нашої радості. Ми дякуємо Тобі за той шлях, який Ти показуєш нам сьогодні як вихід – чинити добро, щоб нам було добре на землі. Взиваємо з Тобою: Духу Святий, наповни нас силою Твоєї безмежної любові, яка сильніша за все зло. Нехай глибоко в наших серцях запишуться Твої слова: «Діти мої, нехай вашим єдиним засобом завжди буде любов. Любов’ю обернете на добро все, що сатана хоче знищити й привласнити. Лише так ви будете цілковито Моїми, а Я зможу вам допомогти».

Мамо, ми хочемо співпрацювати з Тобою у Твоїх планах миру. Молимося разом із Тобою за мир у наших серцях, сім’ях, у світі, а особливо за мир в Україні. Амінь.

Попередня

30.09.2022

Наступна

Радісні шукачі Бога та свідки (о. Любо Куртович, OFM)