Надія на краще майбутнє (Тереза Ґажійова)

У Маріїному погляді на нас, загублених, ми можемо відчути біль і співчуття матері. Візіонери свідчать, що в цей час великого неспокою у світі, Вона постійно з’являється в тиші та молитві. Вона страждає більше, ніж ми, спостерігаючи за жахами війни. Кожна мати, яка має сина, засудженого до страти, підтвердить, що вона страждає більше, ніж син.

Небо не залишає нас без виходу. Марія приходить як Мати надії. «Дивлюсь на вас із любов’ю, материнською любов’ю. Знаю вас, знаю ваші болі й печалі, бо і я в тихості страждала. Моя віра Мені давала любов і надію. Повторюю, Воскресіння Мого Сина й Моє Небовзяття є надією і любов’ю для вас. Тому, діти Мої, моліться, щоб ви пізнали істину, щоб мали міцну віру, яка  провадитиме ваше серце і яка ваші болі й страждання зможе переобразити в любов і надію», — сказала вона нам 2 лютого 2016 року. І сьогодні нас закликає: «Поверніться до Бога, поверніться до молитви – і Святий Дух наповнить вас Своєю любов’ю».

Ми покликані бути подібними на Маму. Святий Дух приходить у молитві та тиші. У посланнях про це нам говорить: «Дітоньки, у тиші серця залиштеся з Ісусом, щоб Він вас Своєю любов’ю змінював і переобразив… І ви, які далекі від молитви, наверніться, і в тиші свого серця шукайте спасіння своєї душі й живіть її молитвою… Складіть руки й дивіться на хрест у тиші… Відкрийтеся Богові та віддайте Йому всі свої труднощі й хрести, щоб Бог перемінив усе на радість. Дітоньки, не можете відкритися Богові, якщо не молитеся. Тому від сьогоднішнього дня вирішіть присвятити час лише для зустрічі з Богом у тиші. Нехай вам у тиші Святий Дух говорить, і дозвольте Йому навертати та перемінювати вас. Дивлюся на вас і бачу вас загубленими, не маєте ані молитви, ані радості в серці. Поверніться, дітоньки, до молитви й поставте на перше місце Бога, а не людину. Не втрачайте надії, яку вам приношу. Дітоньки, нехай вам цей час щодня буде більшим шуканням Бога в тиші вашого серця».

Тиша – це присутність Бога в нас, і ми повинні звільнити її від шуму світу. У тиші можемо дізнатися, чому ми заблукали і як знову знайтися. Тиша спонукає нас слухати Божий голос і Слово. Марія запрошує нас щодня молитися в тиші з Божим Словом.

У Євангелії від Луки, 15 глава, Ісус говорить трьома притчами про втрату та радісне знаходження. Вівця загубилася, бо за парканом, можливо побачила кращу поживу. Жінка втратила драхму, можливо, тому, що була безладна, а син загубився через те, що сам так вирішив.

Школа Марії – це радість знайти загублених. Переживаючи Її послання, ми знову будемо вдома з Отцем.

Святий Дух наповнить вас любов’ю, яка дарує радість серцю. «Надія буде зростати у вас та в краще майбутнє, і ви станете радісними свідками Божого милосердя у вас і навколо вас».

Це досвід Марії. Святий Дух наповнив Її і дав Їй сили долати перешкоди, такі, як утеча до Єгипту та життя біженця, терпіння страждань, коли Вона дивилася на біль і смерть Ісуса…

Сповнена Святого Духа, Вона поспішила до Єлизавети та принесла їй радість. Єлизавета й маленький Йоан спізнали це.

Завжди й усюди, коли ми запрошуємо Марію та Святого Духа, є надія на краще майбутнє, радість, учинки милосердя, повернення до Бога. А це – Меджуґор’є. Майже 41 рік ми є свідками радісного знаходження втраченої віри, надії, радості та сенсу життя.

Ніхто не може навчити нас краще, ніж Марія, відкривати наші серця для надії на краще майбутнє під впливом Святого Духа. Віддаймося Марії, з Нею не загубимося.

Молитва: Дякуємо Тобі, Маріє, за Твій погляд, яким Ти уважно чуваєш над нашими життями. Допоможи нам повернутися до Бога в тиші й молитві, завжди, коли ми заблукаємо. Взиваємо з Тобою: Святий Духу, прийди! Потішай плачучих, укріплюй зневірених. Відновлюй серця та обличчя землі там, де палає полум’я війни та ненависті.

Прийди, Святий Духу, і зроби нас, подібно до Твоєї улюбленої Нареченої, вірними, відповідальними, ревними свідками Божого милосердя. Амінь.

Попередня

Щомісячна сповідь – дні примирення (о. Славко Барбарич, OFM)

Наступна

Поверніться до Бога (о. Любо Куртович, OFM)