Веду вас дорогою миру (Тереза Ґажійова)

Роздумую про Марію, дану нам під хрестом, про Її міцну віру й надію. Навіть посеред найдраматичніших подій, свідком яких Вона була і є, лунає Її ніжний і переконливий голос: «Бог дозволяє Мені бути з вами й вести вас дорогою миру. Будьте мужніми й не бійтеся, бо Бог є з вами!» Це відлуння Євангелія Ісуса – не бійтеся, Я переміг світ, мир вам!

Хто може зрозуміти нас краще, ніж Вона? Хто, як не Вона, навчить нас зберігати спокій навіть у найбільш драматичні моменти? Саме тому Бог знову й знову посилає Її на землю, щоб вести нас. Вона вчить нас, що мир завжди починається з молитви.

«Кожен із вас є носієм миру. Не можете мати миру, якщо ваше серце не в мирі з Богом. Тому, дітоньки, моліться, моліться, моліться, бо молитва є основою вашого миру. Відкрийте своє серце й дайте час Богові, щоб Він був вашим приятелем. І коли встановиться справжня дружба з Богом, жодна буря не зможе її знищити”, – сказала  нам  Богородиця в посланні від 25.06.1997.

Ісус є Царем миру. З ким ми перебуваємо, такими ж є і ми самі, і світ навколо нас. Мир серця означає мати чисте сумління. Тому Марія запрошує нас часто сповідатися. Вона рекомендує щомісячну Святу Сповідь. «Не можете, дітоньки, осягнути мир, якщо ви не в мирі з Ісусом. Тому кличу вас до сповіді, щоб Ісус був вашою правдою й миром». Сестра Луція, візіонерка з Фатіми, писала: «Війна чи мир у світі залежить від практикування перших субот місяця і посвячення себе Непорочному Серцю Діви Марії».

Також Діва Марія вчить нас, що ми отримуємо мир через щоденне роздумування над Євангелієм. Зі сторінок Євангелія мир Ісуса, Його вчення входять у наші серця. Ми вчимося здобувати його та нести іншим. Щоденними роздумами над Євангелієм звільняємося від неспокою, і всі нечисті духи розколу та війни зникають.

«Лише молитвою та постом і війни можна зупинити, війни вашої невіри та страху перед майбутнім», — говорить нам Цариця миру. «Я з вами й учу вас, дітоньки: у Бозі є мир і ваша надія». «І сьогодні закликаю вас молитися й постити за мир. Як Я вже говорила й тепер вам повторюю, дітоньки, лише молитвою та постом можуть зупинитись і війни. Мир – це дорогоцінний дар від Бога. Шукайте, моліться – і отримаєте його. Говоріть про мир та носіть мир у ваших серцях. Піклуйтеся про нього, як про квітку, яка потребує води, ніжності та світла. Будьте тими, які несуть мир іншим».

Мир – це особа, Ісус. Приходить живий, під видом хліба і вина на Св. Месі. На Тайній вечері він сказав: «Мир залишаю вам, Мій мир даю вам; не так, як світ дає, даю вам його» (Йо. 14, 27). Марія веде нас цим шляхом. Вона запрошує нас часто приймати Євхаристію, поклонятися Ісусові, поставити Євхаристію в центр нашого життя.

Марія виховує нас бути відповідальними за світ. Мир і війна у світі починаються в моєму серці. Яке моє серце, такими будуть і люди навколо мене. Світ зміниться на краще, коли ми наслідуватимемо Ісуса. Він проходив по землі, роблячи добро. Ніхто не міг зупинити його: ні фарисеї, ані ті, хто його ненавидів, катував і врешті вбив. Ісус любив до кінця. Марія, апостоли й усі святі любили до кінця. Добрі діла приносять мир.

Нехай нас цим періодом провадить обітниця, про яку говорить Марія, що з молитвою та любов’ю ми зможемо зробити все, навіть те, що по-людськи, здається неможливим.

Молитва:

Господи Ісусе, Ти знав, що без Марії ми не зможемо витривати на шляху Твого миру. Дякуємо Тобі, що дозволяєш Їй приходити та нагадувати нам,  що лише поглядом, зверненим на Тебе, ми можемо мати міцну віру й надію на краще майбутнє. Тобі ввіряємо всіх, хто відчуває страх і шукає миру у фальшивих місцях. Нехай пізнають Тебе, подібно до апостолів, коли Ти звільнив їх від страху привітанням: «Мир вам!» Нехай Твій мир панує між Тобою та кожною людиною та між людьми взаємно. Амінь.

Попередня

Моліться і беріть участь у Святій Месі серцем (о. Славко Барбарич, OFM)

Наступна

Будуйте мир у світі через особистий мир (о. Любо Куртович, OFM)