Всевишній посилає Мене вам, щоб вас любила й вела (Тереза Ґажійова)

Під час одного з явлінь Діви Марії візіонерка Марія Павлович запитала в Неї: «Мамо, ти маєш для мене щось конкретне?» Вона відповіла: «Я дарую тобі Свою любов, щоб ти могла дарувати її іншим». Це найпрекрасніше й водночас найскладніше послання. Візіонерка пояснила чому: «Відчути красу Діви Марії і знати, що ця любов дана тобі, є найпрекраснішим у житті. Але коли я намагаюся любити інших та дарувати їм свою любов, це дуже важко, і мені соромно за мою недостатню любов порівняно з всеосяжною любов’ю Діви Марії. Що з цим можна зробити? Я щодня молюся, щоб бути відкритою на любов Діви Марії та щоб змогла її дарувати іншим». Марія Павлович-Лунетті розповідає про свій досвід.

Небесна Мати не вимагає від нас неможливого, Вона вчить нас, як ми можемо стати свідками любові та миру. Вірність у переживанні Її послань – молитися серцем, жити за Євангелієм, постити, сповідатися, часто приймати Євхаристію, чинити добрі справи.

Жити за Її посланнями – це як сіяти насіння. Насіння росте й лише через деякий час дасть плід. Жнива не можуть бути відразу. Працюйте над своїм серцем, як на полі, – учить нас Марія. Терпляче, наполегливо, віддано. Плоди видно через деякий час. Яке наше серце, такі й люди навколо нас. Історія нашого життя торкається інших.

Що відбувається, коли Небесна Мати любить нас? Ми змінюємось. Ми заражаємося Її любов’ю. Ми стаємо схожими на Неї.

Одна мама з дочками була в паломництві в Меджугор’ї. Коли її діти були неслухняними й не хотіли молитися, вона нервувала та роздратовано напучувала їх, але водночас була доброю до інших дітей з такими ж труднощами й посміхалася їм. В один момент вона усвідомила свою поведінку. Жінка попросила вибачення у своїх дітей і вибрала любов. Вона зрозуміла, що досить любити й наставляти дітей з любов’ю – і вони з радістю змінюватимуться. Слова, сказані з любов’ю, чуються по-іншому.

Ми всі є дітьми Діви Марії, Ісус довірив Їй усе людство. Мати хоче, щоб ми всі спаслися. Потребує нас. «Без вас Бог не зможе здійснити Своїх планів спасіння. Допоможіть мені, щоб Я могла допомогти вам», — каже нам у посланнях. Марія хоче любити через нас.

Сьогодні закликає нас приносити жертви й молитися за тих, хто не пізнав Божої любові. Це заклик любити більше. З’єднати малі та великі страждання зі стражданнями Ісуса. Тоді любов перемагає і Бог змінює все на добре. Страждання, принесене в жертву з любов’ю, має величезну силу для спасіння душ.

«Діти мої, допоки зносите біль, допоки терпите, небо входить у вас і ви всім навколо себе даєте трохи неба та багато надії» (02.09.2017). Любов Марії є вимоглива. Хто любить, той страждає. Ісус пожертвував собою, постраждав і помер за нас.

Візіонери описують зустріч з Дівою Марією як невимовно прекрасну, Вона приходить радісна й щаслива. «Чому ти така гарна?» –  запитали Її. «Я красива, тому що люблю». Ми покликані бути такими, як наша Мати.

Поки Всевишній посилає до нас Марію, ми живемо в час благодаті. «Це – час благодаті, поки Я з вами, використайте його. Скажіть: «Це – час для моєї душі» (25.04.2007). «У цей час благодаті, коли Бог дозволив Мені бути з вами, знову закликаю вас, дітоньки, до навернення. Працюйте над спасінням світу в особливий спосіб, доки Я з вами. Бог є милосердний і дає особливі благодаті, тому шукайте їх через молитву. Я з вами й не залишаю вас самих»

(25.05.2008). Ці слова з послань ведуть нас до вдячності та відповідальності за спасіння наше й цілого світу.

Молитва: Небесний Отче, дякуємо Тобі за те, що Ти послаєш до нас Марію, щоб Вона любила й провадила нас. Маріє, ми відкриваємо Тобі наші серця та просимо любити нас. Молимося разом із Тобою, щоб ті, хто ще не пізнав Твоєї любові, відкрилися і дозволили Тобі любити себе. Твоя любов – Божа любов, нехай вона наповнить увесь світ, усі місця, де є ненависть і війна. Маріє, зроби нас свідками Твоєї любові і миру для всіх неспокійних сердець. Амінь.

Попередня

Послання і настанови Богородиці (о. Славко Барбарич, OFM)

Наступна

Моліться за тих, хто не пізнав Божої любові (о. Любо Куртович, OFM)