Я веду вас на дорогу миру (Тереза Ґажійова)

Сьогодні Марія говорить нам, що зло має властивості вітру, який нищить життя. Цей вітер сильний, як ураган, тайфун, несеться по землі, виє. Хто його зупинить? Де ми сховаємось від нищівного вітру зла, ненависті та неспокою? У серці Марії.

У Її серці прихована перемога, ця могутня обітниця, дана нам у Фатімі та продовжена в Меджуґор’ї: «Зрештою, Моє Непорочне Серце переможе й на землі запанує період миру».

Під Її веденням молитва на вервиці, молитва з Нею приносить мир. Лише молитвою та постом можемо зупинити загрозу ще однієї небезпечної війни. Тремтить земля перед могутньою силою зброї. Діва Марія потребує нас. Навіть сьогодні може повторитися чудесна зупинка руйнівного вітру війни, як це сталося в Лепанто 1571 року. Церква постійно молилася і кликала на допомогу Марію. За Її заступництвом утрутився Бог і зупинив страшну навалу турків на християнську Європу.

За свідченням візіонерів, Діва Марія обʼявляється в цей час дуже стурбована за мир у світі.

У минулі дні через візіонера Івана Вона закликала нас: «Моліться за мої плани миру, ви мені потрібні, з вами Я можу здійснити мир, боріться проти зла, вирішіть вибрати мир, будьте витривалі в цьому. У цей час мир особливо під загрозою, і прагну від вас, щоб ви відновили піст і молитву у своїх сім’ях і щоб спонукали й інших до молитви за мир. Дорогі діти, хочу, аби ви зрозуміли серйозність ситуації і що багато з того, що станеться, залежить від вашої молитви та витривалості. Я з вами й закликаю вас, щоб ви із серйозністю почали молитися і постити. Відновіть сімейну молитву. Відновіть зустрічі з вашим Небесним Отцем, Який вас безмежно любить у Своєму Сині Ісусі Христі. Сім’я, охоплена Христовою любов’ю через молитву, зможе все зрозуміти й прийняти навіть найважчі хрести та болі. Хрести та болі відродять мир і єдність».

Ісус молився, постив і пожертвував Своїм життям за нас, щоб ми були спасенні. Коли молимось, постимо, жертвуємо, єднаємо свої страждання з Ісусом, приходить мир. Серце Марії перемагає, коли ми намагаємося жити, як Ісус. А Ісус спростив наше життя, склавши всі заповіді у дві любові – до Бога й до ближнього.

Марія повторює нам те, що говорить Ісус. Вона вчить нас жити молитвою Церкви: «Господи, не дай, щоб нас перемогло зло, але дай перемагати зло добром».

«Дорогі діти, молитвою та любов’ю ви можете досягти того, що здається по-людськи неможливим. Будьте молитвою і любов’ю для всіх тих, хто далекий від Бога і Його любові. Молитвою і вашою любов’ю світ піде кращим шляхом, і любов пануватиме  у світі», — навчає нас Марія.

Вона знає, що це для нас важко. Але Вона ніколи не хоче від нас неможливого. Коли каже нам, що Всевишній посилає Її вести нас до дороги миру та єдності з Богом і людьми, це означає, що ми зійшли з дороги. Бог дозволяє Їй навчати нас і допомагає нам Її знайти. Ви не можете знайти цієї дороги, якщо не будете молитися. Вона про це сказала нам в одному зі Своїх послань. Отже, молитва завжди є навігацією, яка безпечно веде нас на шлях миру. Молитва в сім’ї важлива. Навіть сім’я з Назарету – Ісус, Марія, Йосип – молилася і реагувала на кожну ситуацію під веденням Божого духу.

Навіть найсильніший вітер зла, ненависті та немиру, як і тихий вітерець, починається в серці людини. Ми це спостерігаємо в житті. Про когось можна сказати, що де б ця людина не з’явилася, вона створює вітер, вона вітролом, несе неспокій, заражає інших злом, ненавистю і навіть війною. А про когось можна сказати: ця людина – творець миру. Це той, хто живе Євангелієм, намагається наслідувати Ісуса.

Тому Всевишній посилає Марію на землю, щоб кожен день знову й знову повторювати нам Євангеліє. Вітри ненависті, війни, неспокою теперішньої доби та навіть сьогоднішніх часів стихнуть у Її серці, під Її проводом.

Марія розраховує на нас. Вона не каже, що ми маємо стати Її простягненими руками. Вона каже, що ми вже Її руки. У молитві та в даруванні себе ближнім конкретними ділами Продовжуймо. Вона потребує нас.

Молитва: Маріє, під Твою милість прибігаємо. Допоможи нам бути витривалими в молитві, пості, у принесенні жертви за мир. Нехай затихне вся зброя за Твоїм заступництвом. Неси мир через наші простягнені руки до неба в молитві й до наших ближніх у любові, тим, хто в страху, оточений ненавистю, злом. Неси мир тим, хто несе відповідальність за війни на землі, щоб їхні серця відкрилися для дорогоцінного дару миру. Маріє, учини нас молитвою, любов’ю і миротворцями. Амінь.

Попередня

Зустрічати Бога через Службу Божу (о. Славко Барбарич, OFM)

Наступна

Мир – благо, якого чекає кожне серце (о. Любо Куртович, OFM)