1 травня – Вступ до акту посвяти

День посвяти – молитва

Боже, Ти своїм незбагненним Провидінням обрав святого Йосифа за Обручника Пресвятої Матері Твого Сина. Просимо Тебе: вчини так, щоб ми заслужили його заступництво в небі, бо як опікуна вшановуємо його на землі. Котрий живеш і царюєш на віки вічні. Амінь.

Свята Трійця закликає людей пізнавати більше й любити святого Йосифа, наслідувати чесноти та святість його чистого серця. Якщо ми приймемо запрошення, святий Йосиф спричинить зростання чеснот і святості у нашому житті, а його заступництво захистить нас від будь-якої духовної шкоди. Нічого не бійтеся, друзі, ваш духовний отець є отець Сина Божого, обручник Богородиці і пострах пекельних духів!

“Хто шанує батька, той гріхів збувається… Ділом та словом… щоб його благословення зійшло на тебе” (Сир. 3:3,8).

До кінця життя любіть, шануйте святого Йосифа та довіряйте йому. Приходьте до нього в часи достатку й у часи злиднів, у добрі та погані часи. Святий Йосиф буде вашим захисником, вашою силою й упевненістю, що ви не загинете. Якщо ви втомилися, ідіть до Йосифа. Якщо у вас є тривога, взивайте до Йосифа. Якщо ви самотні, плачете чи зазнаєте спокус, поспішайте до святого Йосифа! Вірте, що він ніколи не буває далеко, почує ваш голос та миттєво захистить. Духовний отець прийде до вас як безстрашний воїн і врятує вас.

«Бог багато вимагає від вас, але він буде щедрим на благодаті на цій землі й небесну славу, якщо ви тільки будете наслідувати святого Йосифа в його чеснотах».

Святий Юзеф Себастіан Пельчар

Ніколи не забувайте, чого ви навчилися за ці дні духовних вправ. Часто оновлюйте посвяту. Прагніть догодити люблячому серцю свого духовного отця. Уникайте гріха й живіть як вірний член Церкви. І якщо будете перебувати в труднощах, зверніть очі на Ісуса, Марію та Йосифа. Вони ніколи не підведуть вас. Вони ніколи не покинуть вас. Вони завжди будуть любити вас і стояти поруч.

«Молюсь до нашого Господа, щоб Він дав мені святого Йосифа, як дав мені Марію за Матір; щоб уклав у моє серце повагу, довіру й синівську любов, гідні учня й шанувальника святого Йосифа. Я вірю, що добрий Учитель почув мої молитви, тому що тепер відчуваю більше пошани до цього великого святого і я повний довіри та надії».

Святий Петро Юліан Еймар

Акт посвяти святому Йосифу

О славний патріарше й опікуне Церкви! О дівственний чоловіче Непорочної Божої Матері! О захиснику й дівственний отче воплоченого Слова! У присутності Ісуса й Марії я обираю тебе сьогодні своїм батьком, захисником та оборонцем.

О великий святий Йосифе! Бог поставив тебе головою Святого Сімейства, прошу, прийми мене, хоча я зовсім негідний (а) бути членом твого «святого дому». Познайом мене зі своєю Непорочною Нареченою; попроси її прийняти мене як свою дитину. Молися за мене, щоб я завжди думав (ла) про Ісуса й вірно служив (ла) Йому до кінця свого життя. О постраху пекельних духів! Помнож в мені чесноти, захисти мене від зла й допоможи мені нічим не образити Бога.

О мій духовний отче! Цим я посвячую себе тобі. Вірно наслідуючи Ісуса й Марію, я віддаю себе та всі свої проблеми під твою опіку та захист. Тобі після Ісуса й Марії я посвячую своє тіло та душу з усіма їхніми здібностями, своє духовне зростання, свій дім і всі свої справи та події. Не відкидай мене, але прийми за слугу й дитину Святого Сімейства. Постійно чувай наді мною, а особливо в годину смерті. Утіш і зміцни мене присутністю Ісуса й Марії, щоб я міг (ла) з тобою прославляти Святу Трійцю на всю вічність і поклонятися Їй. Амінь.

 

 

Попередня

Молитва на акт посвяти святому Йосифу

Наступна

Молитва за тих, хто ще не пізнав Божої любові в першу суботу місяця 2.11.2021