Будьте стійкими перед випробуваннями (о. Славко Барбарич, OFM)

У посланні від 17.01.1985 р. Богородиця говорить про Месу в даний момент: «Дорогі діти! Цими днями сатана підступно бореться проти цієї парафії, а ви, дорогі діти, задрімали в молитві, і лише декілька з вас приходять на Службу Божу. Витримайте дні спокус! Дякую вам, що відповіли на Мій заклик!»

Сатана не спить і діє проти людини та її спасіння. Ось що пише святий апостол Петро: «Будьте тверезі й чувайте! Противник ваш, диявол, ходить навколо вас, як лев ревучий, шукаючи, кого б пожерти. Противтеся йому, сильні вірою, відаючи, що таких самих страждань зазнають і брати ваші скрізь по світі. А Бог усякої благодаті, що вас покликав до вічної Своєї слави у Христі, Він Сам, коли постраждаєте трохи, вас удосконалить, утвердить, зміцнить, утривалить» (1 Пет. 5:8-10).

У Своїх посланнях Марія простими словами говорить про дію сатани. Його підступний задум – приспати вірних, а відтак придушити їхню волю й бажання молитися та зустрічатися з Богом. Як тільки вірні відходять від Бога, вони відразу стають здобиччю сатани, частиною його планів, жертвою його пасток. Він убиває в них любов, радість і мир, він руйнує все на своєму шляху. Стає очевидним, що його план – відвести вірних від богослужіння, від Євхаристії, від Причастя й Адорації. Достатньо згадати виправдання, які вірні знаходять, аби не йти на Месу, і стає ясно як день – сатана прагне саме до того, щоб відучити вірних від участі в Месі або завадити їхній активній участі в ній.

Богородиця у Своїх посланнях говорить ці прості речі, аби нас направляти, попереджувати, учити й, таким чином, по-материнськи виховувати. Заклик витримати випробування – це й підбадьорення для тих, хто стомився та наляканий, хто якоїсь миті міг утратити волю, бажання, радість і сенс участі в Євхаристії.

Особливо це важливо для тих, хто оцінює Месу відповідно до отриманих на ній відчуттів та мислить так: якщо мені не завжди на Месі добре, якщо проповідь виявилася нецікавою, то можна й не ходити! Труднощі та проблеми віддаляють нас від Меси, від Євхаристії, замість того щоб надихнути на пошук рішення, на те, аби подолати труднощі й тим самим оновитися, підбадьоритися, налаштуватися на спілкування з Богом та іншими. Так реалізувалися б слова св. апостола Павла про те, що все піде на користь тим, хто любить Бога: тримайтеся молитви, не пропускайте Меси, поглиблюйте свої знання та любов до Євхаристійного Ісуса, не залишайте Його.

Саме так повинні долатися всі випробування.

У посланні від 07.02.1985 р. Марія обіцяє, що все обернеться на благо нам і на славу Божу:

«Дорогі діти! Цими днями сатана особливо проявляється в цій парафії. Моліться, дорогі діти, щоб здійснився Божий план і щоб кожна дія сатани обернулася на Божу славу. Я залишаюся так довго, щоб вам допомагати під час спокус. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик».    

Попередня

МЕДЖУҐОРСЬКІ МОЛИТОВНІ ЗУСТРІЧІ ЗА МИР В УКРАЇНІ

Наступна

Молитва серцем = Божа любов (Тереза Ґажійова)