Поверніться до любові (Терезія Ґажійова)

«Поверніться до Бога й молитви, взивайте всіх святих на поміч, поверніться до любові до Бога – і Він буде вашою силою й пристановищем», – заклик Марії лунає серед неспокою, страху, вірусу, насильства, розділеності, наказів, заборон, війни та ненависті.

Ми запрошені долати будь-яке зло з любов’ю, а не зброєю. Божа любов сильніша за все зло. Зло стає голоснішим. Любов мовчить, але це не означає, що її немає. Любов має останнє слово. Бог є любов.          

Повернення до Бога та його любові є простим рішенням усіх проблем. Це приносить мир.

«Я з вами, щоб повести вас на шлях спасіння». Іншими словами, я веду вас до Ісуса. Ми вже давно знаємо, що робити. Марія лише нагадує нам чітку відповідь Ісуса Томі, коли, засмучений і розгублений його відходом, він запитав: «Господи, і як нам знати тую путь?». «Я – путь, істина і життя! Ніхто не приходить до Отця, як тільки через Мене» (Йо. 14: 6).

Іти з Марією шляхом спасіння – це запрошення дотримуватись Його слова. Його слово правдиве. Дотримуючись Його слова, Його заповідей, ми залишаємося з Ним в Отці, Який нас у Ньому любить аж настільки, що залишається в нас. KКЦ учить нас.

Одним із головних послань Богородиці є щоденне читання Божого слова та роздуми над ним.

У той час, коли ми не можемо приходити до церков і приймати Ісуса в Євхаристії, будьмо винахідливими й приймаймо його ще більше, роздумуючи над Словом  Божим.

Про це Вона сказала так просто та переконливо в посланні від 2 січня 2015 року: «Я тут між вами як мати, яка вам хоче допомогти пізнати істину. Поки жила ваше життя на землі, Я мала пізнання істини й тим самим – шматочок Раю на землі. Тому вам, Своїм дітям, бажаю того ж. Небесний Отець хоче чистих сердець, наповнених пізнанням істини. Хоче, щоб ви любили всіх, кого зустрінете, бо і Я люблю Свого Сина в усіх вас. Це початок пізнання істини. Вам пропонується багато фальшивих істин. Переможете їх серцем, очищеним постом, молитвою, покаянням і Євангелієм. Це єдина істина, і це істина, яку вам залишив Мій Син. Вам не потрібно над нею багато роздумувати. Від вас очікується те, що робила і Я – щоб Ви любили й давали. Діти Мої, якщо любите, ваше серце буде домом Моєму Синові й Мені, а слова Мого Сина провідниками у вашому житті. Діти Мої, послужусь вами, апостолами любові, щоб допомогти всім своїм дітям пізнати істину».

Сатана сильний і бореться, щоб усе більше сердець притягнути до себе. Хоче війни й ненависті. Богородиця називає на ім’я те, що зараз відбувається у світі. Вона ніколи не залишить нас без рішення. Вона пропонує нам вихід. Ми можемо зупинити поширення зла під Її материнським захистом молитвою, постом, перебуваючи в Божій любові, насичені Божим словом, Євхаристією.

 

Молитва: Небесний Отче, дякуємо Тобі за те, що дозволяєш Марії все ще приходити, щоб нагадати нам про необхідність повернутися до Божої любові. За Її могутнім заступництвом і всіх святих ми просимо звільнити світ від ненависті і війни. Своєю любов’ю доторкнися до кожного серця, яке ще не знає Тебе. Під Твій захист прибігаємо, Маріє, і просимо допомогти нам іти шляхом порятунку до Твого Сина. Допоможи нам зберігати Його слово, як і Ти. Нехай Його любов буде нашою єдиною силою й пристановищем. Амінь.

Попередня

“Закликаю всіх вас до сповіді” (Славко Барбарич, OFM)

Наступна

Взивайте всіх святих (о. Любо Куртович, OFM)