Створюйте молитовні групи (Тереза Ґажійова)

«Ось тепер – час сприятливий, ось тепер – день спасіння» (2 Кор. 6:2). Ці слова можемо повторювати знову й знову, озираючись на майже 43 роки об’явлень Богородиці в Меджуґор’ї. «Відкрийте ваші серця. Це – час благодаті, поки Я з вами, використайте його. Скажіть: це – час для моєї душі», – промовляла до нас Богородиця 25 квітня 2007 року.

Коли ми бачимо, скільки плодів дало світові Меджуґор’є, у серці немає інших слів, окрім слів вдячності та молитви. Дякуємо тобі, Господи, за час благодаті, який ще триває, і допоможи нам використати цей благодатний час, щоб ми розпізнали час Твоїх відвідин.

Сьогодні Марія знову закликає нас молитися серцем. Таким чином зустріти Ісуса, як це робила Вона, як це робили святі і як це робили Його друзі. Молитися серцем означає вірити, що жодна молитва не залишиться без відповіді. Бо ми віримо Богові, якому дана всяка влада на небі й на землі.

Марія вчить нас у Своїх посланнях: «Моліться серцем і відчуттями. Молитися –  значить думати про Його любов і жертву. Молитися – значить любити, давати, терпіти та жертвувати. Закликаю вас до щирої молитви серцем, щоби кожна ваша молитва була зустріччю з Богом. У своїй праці й у щоденному житті поставте Бога на перше місце. Відновіть вашу особисту молитву та в особливий спосіб просіть Святого Духа, щоб вам допоміг молитися серцем».

Молитва без серця, лише з обов’язку та інших причин робить нас малопривабливими фарисеями. Молитва серцем змінює нас. Молитва серцем робить нас добрими, красивими, притягальними. Одна людина, яка в серці зустрічає Бога в любові, може притягнути до себе тисячі інших. Це школа Марії. Світ починає змінюватися, коли ми почнемо змінюватися.

Маленька дівчинка спостерігала за молитовною групою в молитві. Після молитви вона вигукнула: «Якби ви бачили, які ви красиві, коли молитеся!»

Для того, щоб зростати в молитві серця, нам потрібно зустрічатися з тими, хто має подібне бажання. Марія мала це на увазі від початку своїх об’явлень у Меджуґор’ї, коли закликала нас створювати молитовні спільноти. Протягом усіх років Своїх об’явлень Вона підкреслювала, що першою молитовною групою повинна бути сім’я. А потім ми повинні створювати молитовні групи друзів, які мають спільну мету.

Марія продовжує вести нас туди, де сьогодні знаходиться первинна модель молитовної спільноти. Це повернення до Євангелія, коли Ісус покликав 12 апостолів з-поміж інших.

Молитовна спільнота – це місце, де людина зростає разом з Ісусом і Марією. Ми самі обираємо, де ми хочемо зростати, у чому хочемо зростати, чому хочемо присвятити себе. Марія кличе нас: «Створюйте молитовні групи, де будете заохочувати одне одного до добра й зростання в радості».

Здорова молитовна група живиться здоровою їжею, роздумуючи над Словом Божим.  Молитовна група також схожа на групу учнів із Марією після смерті Ісуса, коли вона залишалася з ними в молитві. Ми теж так потребуємо в цей час знайти спільну мову молитви з тими, хто має схожі інтереси. Ми потребуємо одне одного. Марія хоче, щоб ми йшли за Нею: «Спонукайте, дітоньки, одні одних до молитви серцем, щоб молитва наповнила ваше життя і ви, дітоньки, з кожним днем передусім були свідками служіння Богу в поклонінні та ближньому в потребі. Заступаюся за всіх вас, дітоньки, і всіх вас закликаю до навернення. Якщо ви навернетеся – усі навколо вас будуть обновлені, а молитва буде для них радістю». Саме це відбувається в молитовних групах, до яких нас закликає Марія.

Молитва:

Небесний Отче, дякуємо Тобі за Марію, за Її об’явлення, за 43 роки благодаті. Зішли на нас Твого Святого Духа, щоб обновив нас і пробудив у нас бажання молитися серцем. Маріє, Ти кажеш нам, що ми далеко. Допоможи нам бути близько, зовсім близько до Твого серця, яке прагне перемоги. Нехай наші серця відкриються на співпрацю з Тобою і зігріються бажанням перебувати з Тобою в молитві за мир, за Твої наміри. Ми віримо в силу й могутність молитви з Тобою, Маріє. Допоможи нам наважитися на навернення, на шлях святості та надії, щоб Господь дарував нам мир у достатку, як Ти бажаєш. Амінь.

Попередня

Підготовка до Меси. Скорботні таємниці (продовження) (о. Славко Барбарич, OFM)

Наступна

Молитва Світлих Таємниць Вервиці в першу суботу місяця, 1.6.2024