Не забудьте, що Я люблю вас (о. Любо Куртович)

Діва Марія ділиться з нами болем, коли нам каже: «Бачите, чуєте, відчуваєте, що у багатьох серцях нема Бога. Не хочуть Його, бо вони далекі від молитви і не мають миру». Не знати про те, що Бог любить нас є найважчою хворобою людини. Тому Господь посилає до нас майже 33 роки свого посланця любові – Марію. Її метою є приблизити нас до Божої любові; зранених, хворих нас приводити до Бога.
Діва Марія не зупиняється тільки біля «визначення діагнозу – нестача Божої любові», але навчає нас як лікувати цю хворобу. Сьогодні нам каже: «моліться, живіть Божими заповідями». У молитві Божа присутність перемінює нас, наповнює нас миром. Молитвою наближаємося до Бога, з відкритим серцем можемо прийняти Його любов. У молитві народжується прагнення відповідати на Його любов любов’ю. Молитися означає любити.

У школі Марії вчимося любити конкретно, а не сентиментально. Вона пригадує нам прості та зрозумілі слова Ісуса: «Якщо любите ви мене, будете зберігати мої заповіді» (Йо 14,15). Всі Божі заповіді і так на кінець приводять нас до любові.

Коли нам Марія каже будьте молитвою, хоче нас закликати – будьте любов’ю! Вона є наш ідеал, Марія є істинною молитвою. Її земне життя було покірним злиттям з Божою волею, даруванням себе у служінні Господу і ближнім.

Сьогоднішнє послання є перед нами простим закликом тренуватися в любові.

Коли будемо намагатись кожну мить чувати у любові, любов проникне наше життя де б ми не знаходилися – вдома, на роботі, у школі, на вулиці… Так будемо давати свідоцтво про Бога, Його любов. Там, де є любов, там є Бог – пише євангелист Іван – апостол любові у школі Марії.

Який це дар – зрозуміти своє завдання на цій землі, знати, що ми люблені і дарувати любов далі. Дуже радо згадую досвід візіонерки Марії Паловіч: «Коли мені Діва Марія з’являється, то приходить з такою покорою, що маю відчуття ніби я була королевою, а Вона приходить, щоб мені служила».

Любити означає дарувати себе – передає нам своє пізнання св. Терезка з Лізьє.

…У школі Марії вчимося любити конкретно, а не сентиментально…

І сьогодні нам Небесна Мати визнає любов і нагадує «не забувайте – я з вами і люблю вас». Марія на нас розраховує. Полюбімо Маріїну покору, Її тихе, непомітне служіння у молитві, усмішці, малих жестах з великою любов’ю. Даруймо їй виконання обов’язків з любов’ю і тоді Ісус буде приходити через Марію на цю землю.

Пригадайте собі декілька люблячих закликів: «Дорогі діти, з великою любов’ю і терпеливістю намагаюся перемінити ваші серця, щоб стали подібними до мого серця. Намагаюся вас своїм прикладом навчити покорі, мудрості і любові, бо потребую вас. Не можу без вас, діти мої. Вибираю вас згідно Божої волі, Його міццю вас укріплюю. Тому, діти мої, не бійтеся відкрити мені свої серця. Дам їх своєму Сину і Він за це подарує вам Божий мир. Будете нести Його всім, кого зустрінете, життям будете свідчити Божу любов і через себе даруватимете Мого Сина» (2.01.2013).

«Всіх вас люблю. Ви всі, всі мої діти, ви всі є у моєму серці. Всі маєте мою материнську любов і всіх вас хочу вести до пізнання Божої радості. Тому вас кличу. Потребую покірних апостолів, які з відкритим серцем приймуть Боже Слово і допоможуть іншим, щоб через Боже Слово зрозуміли сенс свого життя. Діти мої, щоб ви це могли, мусите навчитися через молитву і піст слухати серцем і коритися. Маєте навчитися відкидати все те, що вас віддаляє від Божого Слова і прагнути тільки за тим, що вас до нього наближає» (2.09.2013).

«Тут я розпочала з цією парафією і покликала увесь світ. Багато хто це прийняли, але величезна кількість тих, які не хочуть ані почути, ані прийняти мій заклик. Тому ви, які сказали “так”, будьте сильними і рішучими» (25.08.2011).

«Закликаю всіх, хто сказав мені “так“, щоб обновили своє посвячення моєму Сину Ісусу, Його Серцю і мені, щоб ми могли вас ще інтенсивніше зробити знаряддям миру у цьому неспокійному світі. Меджугор’є є знаменням для вас усіх і запрошенням, щоб ви молилися і здійснювали дані благодаті, які вам дає Бог. Тому, дорогі діти, прийміть серйозно заклик до молитви» (25.04.1992).

Молитва:

Маріє, дякуємо Тобі за запрошення до спільної молитви з Тобою. У Твоєму серці хочемо ставати молитвою. Повторюємо тобі своє “так“. Від Тебе, твоїм способом прагнемо навчитися давати свідоцтво про Божу любов. Чувай з нами у любові. Нехай наше життя просякне Твоєю материнською любов’ю, якою хочеш любити через нас. Амінь.

Попередня

В школі любові (Славко Барбаріч, OFM)

Наступна

Будьте молитвою (о. Любо Куртович)