3 день – 33 денні духовні вправи до Пресвятої Діви Марії Розарію

Третій день

В ім’я Отця і Сина, і Святого Духа.

Прийди, Святий Духу, прийди, через могутнє заступництво Непорочного Серця Пречистої Діви Марії, Твоєї найулюбленішої обручниці! (3х)

Євангеліє від Луки  (5, 33-39)

А вони йому сказали: “Учні Йоана постять часто й моляться, так само й учні фарисеїв, а твої їдять та п’ють!” Ісус же до них промовив: “Чи ж; можете примусити постити весільних гостей, поки молодий з ними? Прийдуть дні, коли візьмуть від них молодого, тоді будуть постити в ті дні.” Він їм сказав також цю притчу: “Ніхто не відриває латки від нової одежини й не пришиває її до старої, а то порве й нову, і латка від нової не підійде до старої. Ніхто також не вливає молодого вина до старих бурдюків, а то нове вино прорве бурдюки, й само вино розіллється, і бурдюки пропадуть. Але треба вливати молоде вино до нових бурдюків. І ніхто, що п’є старе вино, нового не захоче, бо каже: Старе ліпше.”

Прагнення за внутрішньою цілісністю

Молімося про здатність розпізнавання духовних станів і внутрішню цілісність.

  • Вдивлятимуся в стурбовані очі Ісуса. Він хоче мене перестерегти перед бездумним виконанням побожних практик. Перш ніж почну заглиблюватися в Його Слово, попрошу Духа Святого про мій внутрішній стан відкритості й спокою.
  • Скористаюся з образу, який подає мені Ісус (в. 34). Я на весіллі при щедро накритому столі й закликаю гостей постити. Приклад хворої ревності, яка втрачає здоровий зв’язок із реальністю.
  • Що можу сказати про мою ревність? Приглянуся до моїх релігійних практик – чи допомагають мені ставати ближчим до Ісуса й інших осіб? Які думки найчастіше чую про мою релігійність?
  • Ісус нагадує мені про потребу духовно розпізнавати стан страждань і втіхи, а також бути чутливим до закликів, до яких мене запрошують у даний момент (в. 34-35).
  • Що я можу сказати про свою здатність до духовного розпізнання? Чи дослухаюся я до Слова Божого? Чи мені важливо шукати волі Божої? Чи маю я духовного наставника, постійного сповідника? Що я хотів би поглибити, а що змінити у своєму духовному формуванні?
  • Я зупиняюся ретельніше на своєму ставленні до того, що “старе” і “нове” (вірші 35-39): старші люди, старі практики та звичаї, традиції, молоде покоління, нові погляди на життя, нові ідеї, сучасність, нові форми духовного життя…
  • Як моє серце реагує на думку про нове і старе? Чи можу я користати й з одного, і з другого, мудро їх поєднувати, шанувати, не протиставлятися їм? Буду щиро просити Ісуса: “Навчи мене терпеливого розпізнання і користання з того, що старе і нове!”

В школі Богородиці:

Марія вчить нас жити автентично, згідно з Євангелієм, щоб між тим, що говоримо, і тим, що робимо, була узгодженість. Вона запрошує нас у кожній ситуації перевіряти наміри серця. Богородиця сказала: «Материнською любов’ю Я хочу навчити вас щирості, щоб ви як Мої апостоли в своїй діяльності були точні, рішучі і насамперед щирі».

Послання через візіонерку Марію Лунетті, Меджуґор’є, 25 серпня 2001 року

“Дорогі діти! Сьогодні всіх вас закликаю вибрати святість. Нехай, дітоньки, завжди у ваших думках і за будь-якої ситуації святість буде на першому місці – у праці та в розмові. Так ви її практикуватимете, мало-помалу, крок за кроком увійдуть у вашу сім’ю молитва й рішення вибрати святість. Будьте чесні самі з собою і не прив’язуйтеся до матеріальних речей, а до Бога. І не  забувайте, дітоньки, що ваше життя проминаюче, як квітка. Дякую вам, що відповіли на Мій заклик”.

Ісусе, Ти істина. Ти Той, Хто є. Ти – слово й дія, що не розходяться між собою. Ми хочемо бути подібними до Тебе. Дякуємо Тобі за Марію, Яка допомагає розпізнавати й називати те, що відбувається в нас всередині. Маріє, допоможи нам чесно вдивитися у своє серце й побачити, чи є в ньому щире бажання слідувати за Ісусом. Захисти нас від хибного благочестя. Допоможи знайти відповіді на питання, чого чекає від нас Бог, що нам слід робити, а чого робити не треба.

Молитва посвяти Ісусові через Марію
Пресвята Діво Маріє, сьогодні перед Тобою й у Твоїх руках відновлюю та підтверджую обітниці святого Хрещення.
Назавжди відрікаюся сатани, усіх його діл, а посвячуюся Пресвятому Серцю Ісуса Христа. Хочу нести свій хрест і наслідувати Христа по всі дні свого життя, згідно з волею Небесного Отця.
О Маріє, перед лицем усього небесного двору й цілої Церкви посвячуюся Твоєму Непорочному Серцю. Будь моєю Матір’ю і Царицею. У повному підпорядкуванні й любові Тобі віддаю й посвячую своє тіло та душу, своє майно, видиме й невидиме, плоди своїх добрих діл, минулих, теперішніх і майбутніх, залишаючи за Тобою всеціле і повне право розпоряджатись мною й усім, що мені належить, по Твоїй благій волі, задля більшої слави Божої тепер і навіки. Амінь.

Благословення священика

Попередня

05.09.2024

Наступна

06.09.2024